Ruotsin sosiaalidemokraatit puivat Nato-jäsenyyttä

Ruotsin ulkoministeri Ann Linde tammikuussa Brysselissä Naton päämajassa. LEHTIKUVA / AFP
Ruotsin ulkoministeri Ann Linde tammikuussa Brysselissä Naton päämajassa. LEHTIKUVA / AFP
  • STT
Jaa artikkeli

Ruotsissa hallituspuolue sosiaalidemokraatit on keskustellut tänään turvallisuuspolitiikasta ja mahdollisesta Nato-jäsenyydestä. Puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksen on määrä kestää lähes koko päivän.

Ulkoministeri Ann Linde kertoi eilen Ruotsin aikaistavan turvallisuuspoliittisen selontekonsa valmistumista ensi kuun lopusta toukokuun 13. päivään. Ruotsia yksipuoluehallituksena johtavien sosiaalidemokraattien on näillä näkymin määrä ottaa kantaa Nato-jäsenyyteen viimeistään puoluehallituksen kokouksessa 24. toukokuuta.

Puoluesihteeri Tobias Baudinin mukaan aikataulua ei ole lyöty lukkoon ja myös siitä oli määrä keskustella perjantaina.

Puoluejohdon lisäksi Natosta ja turvallisuuspolitiikasta on määrä keskustella sosiaalidemokraattisen puolueen piirijärjestöjen hallituksissa, joille puolueen johtohenkilöt käyvät esittelemässä kysymyksen eri puolia. Toukokuun kahdelle ensimmäiselle viikolle kalenteriin on myös merkitty avoimia jäsenkeskustelutilaisuuksia kaikille halukkaille.

Ruotsin valtiopäivien enemmistö kannattaa Nato-jäsenyyden hakemista, varsinkin jos Suomi päättää niin tehdä. Porvarioppositiossa toivotaan, että demarit päättäisivät kannastaan turvallisuuspoliittisen selonteon julkaisemiseen mennessä.

Toisin kuin Suomessa, selontekoa ei ole valmisteltu hallituksessa vaan kaikkien valtiopäiväpuolueiden kesken. Tämän vuoksi on toistaiseksi epäselvää, meneekö selonteko Suomen tapaan vielä parlamentin käsiteltäväksi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje