Kahdeksan kuoli joukkoampumisessa Jehovan todistajien valtakunnansalissa Hampurissa, epäilty tekijä entinen seurakuntalainen

Ampuminen tapahtui Grossborstelin kaupunginosassa sijaitsevassa Jehovan todistajien valtakunnansalissa. LEHTIKUVA/AFP
Ampuminen tapahtui Grossborstelin kaupunginosassa sijaitsevassa Jehovan todistajien valtakunnansalissa. LEHTIKUVA/AFP

Kahdeksan ihmistä on kuollut ja useita haavoittunut vakavasti joukkoampumisessa Hampurissa Pohjois-Saksassa, kertoivat viranomaiset perjantaina. Tekijäksi epäiltiin 35-vuotiasta miestä, joka oli entinen Jehovan todistaja. Hän ampui itsensä veriteon jälkeen.

Poliisin mukaan epäilty ampuja oli jättänyt seurakunnan vajaa kaksi vuotta sitten, mutta lähtöä oli ilmeisesti edeltänyt välirikko seurakunnan kanssa. Mies käytti luvallista käsiasetta, johon hänen kotoaan löydettiin runsaasti patruunoita.

Seurakunta ei ollut ennen veritekoa ilmoittanut poliisille mistään sitä mahdollisesti uhkaavasta.

Uhrien joukossa oli seitsemännellä kuulla raskaana ollut nainen, joka kuoli yhdessä syntymättömän vauvansa kanssa.

Ampuminen tapahtui Grossborstelin kaupunginosassa sijaitsevassa Jehovan todistajien valtakunnansalissa torstai-iltana. Mediatietojen mukaan mies tunkeutui väkisin sisälle rakennukseen, jossa oli koolla raamattupiiri.

"Poikamme kuvasi koko jutun"

Alueella asuvat ihmiset sanoivat kuulleensa rakennuksesta useita laukauksia.

– Poikamme kuvasi koko jutun, hän näki sen hyvin talostamme. Videolla näkyy, miten joku rikkoo ikkunan, sitten kuuluu laukauksia ja näkyy, miten joku murtautuu sisään, kertoi Bernd Mibache, 66.

Hampurin poliisin erikoisyksikkö oli sattumalta lähellä paikkaa ja pääsi perille nopeasti hälytyksen tultua. Tultuaan paikalle poliisit kuulivat laukauksen rakennuksen yläkerroksista. Sinne päästyään poliisit löysivät epäillyn ampujan ruumiin.

Poliisi varoitti ihmisiä katastrofitilanteisiin tarkoitetulla puhelinsovelluksella. Ihmiset määrättiin pysymään sisätiloissa ja välttämään ampumapaikkaa ja sen lähialueita. Poliisi eristi ampumapaikan lähikadut ja valvoi aluetta myös ilmasta helikopterilla.

Saksan Jehovan todistajat sanoivat lausunnossaan olevansa "syvästi järkyttyneitä jäseniinsä kohdistuneesta hirvittävästä hyökkäyksestä".

Saksan liittokansleri Olaf Scholz puolestaan tuomitsi "brutaalin väkivallanteon" ja sanoi ajatustensa olevan uhrien ja näiden läheisten luona.

Saksassa on viime vuosina tehty useita terrori-iskuja, joiden tekijät ovat olleet jihadisteja ja äärioikeistolaisia.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje