Satelliittikuvissa epäillään näkyvän joukkohautoja Mariupolin lähistöllä, arvioiden mukaan haudoissa jopa 9 000 siviilin ruumiit

Etelä-Ukrainassa sijaitsevan Mariupolin läheltä otetuissa kuvissa epäillään näkyvän joukkohautoja. LEHTIKUVA/AFP/Satellite image 2022 Maxar Technologies
Etelä-Ukrainassa sijaitsevan Mariupolin läheltä otetuissa kuvissa epäillään näkyvän joukkohautoja. LEHTIKUVA/AFP/Satellite image 2022 Maxar Technologies
  • STT
Jaa artikkeli

Ukrainassa Mariupolin läheltä Manhushista otetuissa satelliittikuvissa näkyy rivimuodostelmia, joita epäillään joukkohaudoiksi. Asiasta kertoo muun muassa BBC.

Kuvat ottaneen yhdysvaltalaisen satelliittiyhtiö Maxarin mukaan hautojen määrä on lisääntynyt paikalla maaliskuun puolestavälistä lähtien. BBC ei ole pystynyt vahvistamaan kuvia.

Mariupolin kaupunginvaltuusto on arvioinut Telegram-viestipalvelussa, että Manhushin joukkohaudoissa voi olla jopa 3  000–9  000 siviilin ruumiit, kertoo Ukrainan uutistoimisto Ukrinform. Kaupunginvaltuusto kertoo arvionsa perustuvan vertailuun Butshasta julkaistujen satelliittikuvien ja sieltä löydettyjen joukkohautojen uhrimäärien välillä.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on aiemmin arvioinut, että Mariupolissa on todennäköisesti kuollut kymmeniätuhansia ihmisiä.

Satamakaupungin kaatumisen on arvioitu olevan enää päivien kysymys. Kaupunkia viikkokausia puolustaneet sotilaat kertoivat keskiviikkona olevansa menettämässä kaupungin.

Zelenskyin mukaan Venäjä kieltäytyi Ukrainan ehdottamasta "pääsiäisrauhasta"

Ukrainan presidentti Zelenskyi sanoi torstai-iltana julkaistussa puheessaan, että Venäjä olisi kieltäytynyt Ukrainan ehdottamasta tulitauosta pääsiäisen ajaksi.

–  Tämä osoittaa hyvin, miten sen valtion johtajat suhtautuvat kristilliseen uskoon ja yhteen sen tärkeimmistä juhlapyhistä, Zelenskyi sanoi.

Zelenskyi varoitti myös kansalaisia Zaporizhzhjan ja Hersonin alueilla jakamasta tietojaan venäläismiehittäjille. Presidentti uskoo Venäjän yrittävän järjestää epärehellistä kansanäänestystä alueilla, jotta ne voitaisiin liittää Venäjään.

–  Jos joku haluaa uuden alueen liittämistä Venäjään, se johtaa vain kovempiin sanktioihin Venäjää kohtaan, Zelenskyi sanoi.

Zelenskyi arvelee Venäjän aikovan myös aloittaa liikekannallepanoa miehittämillään Ukrainan alueilla.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje