Sydneyn keskustassa syttynyt tulipalo on saatu rajattua – entinen hattutehdas oli tyhjillään

Sammutustyöt ovat edelleen kesken, ja paikalla on yli 130 pelastustyöntekijää ja 30 paloautoa. LEHTIKUVA/AFP
Sammutustyöt ovat edelleen kesken, ja paikalla on yli 130 pelastustyöntekijää ja 30 paloautoa. LEHTIKUVA/AFP

Australian Sydneyssä seitsemänkerroksisessa, tyhjillään olleessa rakennuksessa syttyneen tulipalon leviäminen on palokunnan mukaan todennäköisesti saatu estettyä. Palokunnan edustaja kertoo liekkien levinneen niin ikään tyhjillään olleeseen ja ränsistyneeseen rakennukseen. Käytössä olleet rakennukset on kuitenkin saatu pelastettua.

Lisäksi yksi lähistöllä ollut ajoneuvo on tuhoutunut tulessa. Henkilövahinkoja tilanteessa ei ole tullut viranomaisten tietoon lukuun ottamatta yhden palomiehen lievää palovammaa, joka ei vaatinut sairaalahoitoa.

Sammutustyöt ovat edelleen kesken, ja paikalla on yli 130 pelastustyöntekijää ja 30 paloautoa. Palokunnan mukaan rakenteet ovat sortuneet niin merkittävästi, ettei rakennukseen ole vielä voitu mennä sisälle.

Palokunnan videolla näkyy, kuinka liekeistä oranssina hehkuvan rakennuksen ylimmän kerroksen seinä kaatuu ja hajoaa kappaleiksi kadulle. Sosiaalisessa mediassa julkaistuissa kuvissa näkyy ilmiliekeissä oleva rakennus.

Tulipalo riehuu lähellä kaupungin päärautatieasemaa. Palokunta on pyytänyt ihmisiä pysyttelemään poissa alueelta.

Palo syttyi paikallista aikaa iltapäivällä rakennuksessa, jonka australialaismedia on kertonut olevan perintökohteeksi luokiteltu, tyhjillään ollut entinen hattutehdas.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje