Syyria sanoo Israelin ohjusiskun osuneen asuintaloihin, useiden kerrotaan kuolleen

Israelin iskussa tuhoutunut rakennus Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa. LEHTIKUVA/AFP/HANDOUT/SANA
Israelin iskussa tuhoutunut rakennus Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa. LEHTIKUVA/AFP/HANDOUT/SANA

Israelin armeijan sunnuntain vastaisena yönä tekemä ohjusisku on osunut asuintaloihin Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa, kertoo Syyrian valtion uutistoimisto Sana.

Syyrian sotaa tarkkailevan Syrian Observatory for Human Rights -ryhmän mukaan iskussa on kuollut ainakin 15 ihmistä. Ryhmän mukaan isku osui lähelle iranilaista kulttuurikeskusta ja se tuhosi asuinrakennuksen.

– Sunnuntain isku oli Israelin tuhoisin hyökkäys Syyrian pääkaupunkiin Damaskokseen, tarkkailuryhmän johtaja Rami Abdel Rahman sanoi.

Syyrian terveysministeriön alustavien tietojen mukaan iskussa olisi kuollut viisi ihmistä ja haavoittunut 15. Osan haavoittuneista kerrotaan olevan kriittisessä tilassa.

Israel tehnyt vuosien mittaan useita iskuja, kohteena yleensä lentokentän alue

Israelin iskun kerrotaan osuneen Damaskoksessa tarkasti vartioidulle Kafr Sousan alueelle, jossa sijaitsee Syyrian tiedustelupalvelun päämaja. Alueella asuu lisäksi korkea-arvoisia turvallisuusviranomaisia.

Israel on tehnyt vuosien mittaan useita ohjusiskuja Syyriaan, mutta useimmiten ne ovat osuneet Damaskoksen lentokentän läheisyyteen. Yleensä kohteena ovat olleet Syyrian armeijan joukot sekä Syyrian liittolaisten Iranin ja libanonilaisen Hizbollahin joukot.

Israel kommentoi harvoin Syyriaan tekemiään iskuja mutta on aiemmin ilmoittanut, ettei se salli arkkivihollisensa Iranin lisäävän vaikutusvaltaansa Israelin rajoilla.

Syyriassa on ollut verinen sisällissota vuodesta 2011 lähtien.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje