Ukrainan taistelut keskittyvät Bahmutiin ja Svatoveen, kertoo Britannian puolustusministeriö

Ukrainalaissotilaita Bahmutissa aiemmin joulukuussa. LEHTIKUVA/AFP
Ukrainalaissotilaita Bahmutissa aiemmin joulukuussa. LEHTIKUVA/AFP

Ukrainassa taisteluita on kuluneiden kahden vuorokauden aikana käyty maan itäosassa Bahmutissa Donetskin alueella sekä Svatovessa Luhanskin alueella, kertoo Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tiedusteluraportissaan.

Venäjän joukot ovat tehneet toistuvia pienempiä hyökkäyksiä, mutta eivät siitä huolimatta ole juuri onnistuneet valtaamaan uusia alueita.

Puolustusministeriön mukaan Venäjä lähetti Valko-Venäjälle taannoin myös hyökkäysvaunuyksikön. Puolustusministeriön mukaan tämä yksikkö oli kuitenkin todennäköisesti mukana sotaharjoituksissa ennen kuin se lähetettiin Valko-Venäjälle eikä panssarien mukana ole riittävästi tukijoukkoja, jotta niitä voitaisiin käyttää taisteluissa.

Ukrainan puolustusministeriön päivittäisen raportin mukaan Venäjän joukot olisivat kärsineet suuria miehistötappioita Donetskissa ja Luhanskissa. Puolustusministeriön mukaan Venäjä on menettänyt kaatuneina joulunpyhien aikana 620 sotilasta, kertoi brittilehti Guardian.

Ukrainan mukaan Venäjä on menettänyt helmikuussa alkaneessa sodassa yhteensä jo yli 100  000 sotilasta.

Lukuja ei ole voitu vahvistaa riippumattomista lähteistä.

Ukrainan presidentti Volomydyr Zelenskyi sanoi päivittäisessä puheessaan, että taistelut Donbassin alueella ovat vaikeita ja miehittäjät hyödyntävät kaikkia resursseja.

Miljoonat edelleen vailla sähköä

Noin yhdeksän miljoonaa ukrainalaista eri puolilla maata on edelleen ilman sähköä, Zelenskyi sanoi puheessaan maanantai-iltana.

Presidentti sanoi, että sähkönkäyttöä rajoitetaan maassa edelleen ja sähkökatkot tulevat jatkumaan, mutta niiden määrä ja pituus vähenee edelleen.

Zelenskyi kiitti sähköyhtiöiden työntekijöitä ja korjausyksiköitä, joiden ansiosta ukrainalaiset saivat jouluaattona ja -päivänä normaalia enemmän energiaa käyttöönsä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje