Ukrainan Zelenskyi: Sjevjerodonetskissa venäläisjoukot ovat vahvempia, ukrainalaiset sinnittelevät

Jaa artikkeli

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan Itä-Ukrainan Sjevjerodonetskissa on läsnä enemmän venäläisjoukkoja kuin ukrainalaisjoukkoja. Zelenskyi puhui toimittajille Kiovassa maanantaina. Hän oli edellisenä päivänä tavannut ukrainalaisjoukkoja maan itäosissa.

Zelenskyi sanoi, että joukot sinnittelevät Sjevjerodonetskissa. Presidentin mukaan venäläisjoukot ovat kuitenkin vahvempia.

Presidentti kertoo tuoreessa puheessaan, että rajut katutaistelut jatkuvat Sjevjerodonetskissa.

–  Venäjän asevoimat yrittää käyttää lisävoimia Donbassin suunnalla, mutta nyt on (Venäjän hyökkäyssodan) 103. päivä – ja Ukrainan Donbass pysyy pystyssä. Se pysyy pystyssä tukevasti, Zelenskyi sanoi puheessaan.

Itä-Ukrainan Donbassissa sijaitsevat Donetskin ja Luhanskin alueet. Sjevjerodonetsk sijaitsee Luhanskissa.

Venäjän ohjus- ja ilmahyökkäykset ovat lisääntyneet useilla rintamilla Ukrainan puolustusministeriön mukaan, kertoo uutiskanava CNN.

Ministeriön edustajan mukaan Venäjä on toteuttanut "intensiivisiä tuli- ja hyökkäysoperaatioita" koko taistelulinjalla Donetskin ja Luhanskin alueilla.

Kidutetaanko vankeja?

Puhuessaan toimittajille Zelenskyi sanoi CNN:n mukaan, että yli 2  500:a Mariupolin Azovstalin tehtaalta otettua vankia saatetaan pitää vangittuna Donetskin ja Luhanskin alueilla. Osat alueista on Venäjän hallussa ja ennen Venäjän hyökkäyssotaa alueilla on toiminut Venäjän tukemia separatisteja.

Zelenskyin mukaan Venäjän suunnitelmat vankien kohtalosta vaihtelevat toistuvasti. Heidän tilannettaan saatetaan käsitellä niin kutsutussa julkisessa tuomioistuimessa.

Zelenskyiltä kysyttiin, kidutetaanko vankeja. Presidentti näkee, että se ei olisi Venäjän edun mukaista, sillä vankien kohtaloa seurataan maailmalla.

Jokailtaisessa puheessaan Zelenskyi muisti muun muassa toimittajia, jotka ovat saaneet surmansa Venäjän hyökkäyssodan aikana. Hänen mukaansa yli 30 median edustajaa on saanut surmansa. Kuolleiden joukossa on niin ukrainalaisia kuin ulkomaalaisia.

---

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje