Uutiskanavat: Ex-presidentti Trumpin tukema kuvernööriehdokas häviää vaalinsa Arizonassa

Uutiskanavien mukaan Arizonan tiukan kuvernöörinvaalin voittaa demokraattien ehdokas Katie Hobbs. LEHTIKUVA/AFP
Uutiskanavien mukaan Arizonan tiukan kuvernöörinvaalin voittaa demokraattien ehdokas Katie Hobbs. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin tukema republikaaniehdokas Kari Lake häviää Arizonan kuvernöörinvaalit, arvioivat uutiskanavat CNN ja NBC. Tiukan kisan voittaa uutiskanavien mukaan demokraattien ehdokas Katie Hobbs.

Kampanjassaan Lake muun muassa kyseenalaisti jälleen Joe Bidenin vaalivoiton Arizonassa vuoden 2020 vaaleissa. Lake on yrittänyt kylvää epäluuloa myös kuvernöörinvaalia kohtaan jo ennen tuloksen selviämistä.

Trumpin vankkana tukijana tunnettu Lake ei ole aiemmin suostunut sanomaan suoraan, suostuuko hän hyväksymään vaalituloksen, jos hän häviää. Arizona tarjosi NBC:n mukaan mahdollisesti suurimman mahdollisuuden vaalitulokset kieltävälle ehdokkaalle voittaa vaa'ankieliosavaltion kuvernöörin vaali tänä syksynä. Voittajalla on myös suora rooli vuoden 2024 presidentinvaalien tuloksen oikeaksi todistamisessa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Laken pikainen nousu republikaanien riveissä on johtanut spekulaatioihin siitä, että hän saattaisi päätyä vuoden 2024 vaaleissa Trumpin kyljessä varapresidenttiehdokkaaksi. Trump on vihjaillut lähtevänsä mahdollisesti uudelleen ehdolle.

AFP:n mukaan Trumpin odotetaan tänään tiistaina ilmoittavan osallistumisestaan presidenttikisaan.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje