Interfax: Venäjän joukot edenneet kaksi kilometriä

Venäjän etulinjan mitta Ukrainassa on noin 1 288 kilometriä. Arkistokuva. LEHTIKUVA/AFP
Venäjän etulinjan mitta Ukrainassa on noin 1 288 kilometriä. Arkistokuva. LEHTIKUVA/AFP

Venäjän joukot ovat edenneet neljän päivän aikana kaksi kilometriä, väittää venäläinen uutistoimisto Interfax vedoten Venäjän puolustusministeriön tietoihin.

– Venäläissotilaat mursivat vihollisen vastarinnan ja etenivät useita kilometrejä syvälle läpi puolustuksen. Vihollinen kuitenkin miinoittaa alueita aktiivisesti vetäytyessään, joten sekä kaluston että henkilöstön eteneminen vaikeutuu, kertoi puolustusministeriön lähde Interfaxille.

Puolustusministeriön mukaan eteneminen tapahtui "keskisen sotilaspiirin alueella", mutta sen tarkemmin aluetta ei määritelty. Puolustusministeriön mukaan Ukrainan asemia ja panssariajoneuvoja on myös onnistuttu tulittamaan tankeilla, joiden tulenjohto hoidetaan miehittämättömillä ilma-aluksilla.

Venäläisjoukkojen mahdollista etenemistä ei ole voitu vahvistaa riippumattomista läheistä.

Venäjä jatkaa puolustuslinjojen vahvistamista myös muualla samalla kun se hyökkää Donbassissa

Vaikka Venäjän joukkojen hyökkäyksien painopiste onkin tällä hetkellä Donbassissa Ukrainan itäosassa, se jatkaa edelleen rintamalinjojen vahvistamista myös Zaporizhzhjassa ja Luhanskissa, kertoo Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tiedusteluraportissaan viitaten avoimien lähteiden kuvamateriaaliin.

Mikäli Ukrainan joukot onnistuisivat murtautumaan läpi rintamasta Zaporizhzhjassa, vaikeutuisi Rostovin ja Krimin maayhteyden käyttö. Ukrainan menestys Luhanskissa taas veisi pohjaa yhdeltä Venäjän keskeiseltä sotatavoitteelta, eli Donbassin alueen "vapauttamiselta".

Se, mihin näistä uhista tulisi keskittyä, on todennäköisesti yksi Venäjän operationaalisen suunnittelun suurimmista ongelmista, puolustusministeriö uskoo.

Venäjän etulinjan mitta Ukrainassa on noin 1 288 kilometriä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje