Venäjä kielsi lähes kolmeltasadalta brittiparlamentaarikolta maahantulon

  • STT
Jaa artikkeli

Venäjä kieltää maahantulon yhteensä 287 Britannian alahuoneen jäseneltä, kertoi maan ulkoministeriö keskiviikkona. Kyseessä on vastatoimi sille, että 386 Venäjän parlamentin alahuoneen, duuman, jäsentä pantiin pakotelistalle, ulkoministeriö perusteli.

Britannian alahuoneessa on yhteensä 650 jäsentä.

Venäjä on jo aikaisemmin pannut mustalle listalleen muun muassa Britannian pääministerin Boris Johnsonin, ulkoministeri Liz Trussin, varapääministeri Dominic Raabin ja puolustusministeri Ben Wallacen.

Venäjä aikoo niin ikään vetäytyä YK:n alaisen Maailman matkailujärjestö UNWTO:n toiminnasta. Matkailujärjestö aloitti keskiviikkona Madridissa Espanjassa istunnon, jonka tarkoituksena on päättää siitä, erotetaanko Venäjää toistaiseksi järjestöstä.

Matkailujärjestö ei ole koskaan aikaisemmin äänestänyt jäsenmaan erottamisesta. Järjestön mukaan äänestys pidetään, vaikka Venäjä ilmoitti vetäytymisestään.

–  Kantamme on selvä. Tuemme turismia, rauhaa ja maailmanlaajuista ihmisoikeuksien kunnioittamista. Vain sellaiset maat, jotka tukevat näitä periaatteita, voivat kuulua järjestöön, UNWTO:n pääsihteeri Zurab Pololikashvili kirjoitti Twitterissä.

Matkailujärjestö on jo aikaisemmin varoittanut, että Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa hidastaa matkailun muutenkin takkuista toipumista koronapandemiasta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje