Zelenskyi kertoo käyneensä Puolassa tapaamassa presidentti Dudaa

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi poikkesi Puolaan paluumatkallaan Yhdysvalloista. Arkistokuva. LEHTIKUVA/AFP
Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi poikkesi Puolaan paluumatkallaan Yhdysvalloista. Arkistokuva. LEHTIKUVA/AFP

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoo tavanneensa Puolan presidentin Andrzej Dudan Puolassa paluumatkallaan Yhdysvalloista.

Telegramissa Zelenskyi kertoi presidenttien tehneen yhteenvedon kuluneesta vuodesta, joka "toi mukanaan historiallisia haasteita täysimittaisen sodan myötä". Kaksikko oli myös hänen mukaansa tehnyt "strategisia suunnitelmia" tulevaisuuden varalle.

Puola on tukenut sodan aikana Ukrainaa monin tavoin ja ottanut tähän mennessä vastaan yli 8,5 miljoonaa Ukrainasta paennutta ihmistä.

Yhdysvallat syytti Pohjois-Koreaa aseiden toimittamisesta Venäjän Wagner-ryhmälle

Yhdysvallat on syyttänyt Pohjois-Koreaa aseiden toimittamisesta venäläiselle Wagner-palkkasotilasryhmälle.

Asiasta kertoi Valkoisen talon tiedottaja John Kirby tänään.

Kirby sanoi Yhdysvaltojen lisäävän nyt pakotteita Wagner-ryhmälle, koska Pohjois-Korea on marraskuussa myynyt ryhmälle raketteja ja ohjuksia YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmien vastaisesti.

Venäjän asevoimien komentaja: joukot keskittyvät nyt "vapauttamaan" Donetskin

Venäjän asevoimien komentajan Valeri Gerasimovin mukaan Venäjän joukot keskittyvät nyt täysin Donetskin alueen "vapauttamiseen" Itä-Ukrainassa.

Gerasimov puhui asiasta tänään tiedotustilaisuudessa. Hänen mukaansa tilanne rintamalla on nyt "tasaantunut" ja joukkojen pääponnistelut kohdistuvat "Donetskin kansantasavallan alueen vapauttamiseen".

Donetsk on yksi Ukrainalle kuuluvista alueista, jotka Venäjä väittää liittäneensä itseensä. Laittomia alueliitoksia ei ole tunnustettu kansainvälisesti.

Venäjän puolustusministerin kerrotaan vierailleen eturintamalla

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu on vieraillut venäläisjoukkojen luona eturintamalla Ukrainassa, Venäjän puolustusministeriö sanoo.

Ministeriö julkaisi tiedotteen yhteydessä kuvia, joissa Shoigu näyttää tarkastavan kasarmeja ja kävelevän juoksuhautaa pitkin. Ministeriön mukaan Shoigu oli paikalla muun muassa kiittämässä sotilaita ja tarkastamassa näiden majoitusolosuhteita.

Kremlin tiedottaja: Yhdysvallat taistelee epäsuoraa sotaa Venäjää vastaan

Venäjä syytti tänään Yhdysvaltojen taistelevan epäsuoraa sotaa Venäjää vastaan.

Kremlin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan Yhdysvallat ja Ukraina ovat olleet kuuroja Venäjän huolille Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin vierailusta Washingtonissa. Peskovin mukaan presidentti Joe Biden ja Zelenskyi eivät ole sanoneet sanaakaan, joka voitaisiin tulkita valmiudeksi kuunnella Venäjän huolia.

Biden vahvisti keskiviikkona Yhdysvaltojen uuden 1,85 miljardin dollarin asetukipaketin Ukrainalle.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje