Venäjän armeija joutuu käyttämään vanhentunutta kalustoa, kertoo Britannian sotilastiedustelu

Venäjän täsmäaseiden varastot ovat niin ikään ehtymässä, koska sota on kestänyt paljon pitempään kuin Venäjä odotti. Kuvassa venäjän sotakalustoa Moskovassa voitonpäivänä. LEHTIKUVA/AFP
Venäjän täsmäaseiden varastot ovat niin ikään ehtymässä, koska sota on kestänyt paljon pitempään kuin Venäjä odotti. Kuvassa venäjän sotakalustoa Moskovassa voitonpäivänä. LEHTIKUVA/AFP
  • STT
Jaa artikkeli

Venäjän asevoimat joutuu käyttämään Ukrainassa vanhentunutta kalustoa, joka ei ole luotettavaa, kertoo Britannian sotilastiedustelu päivittäisraportissaan Twitterissä.

Venäjän täsmäaseiden varastot ovat niin ikään ehtymässä, koska sota on kestänyt paljon pitempään kuin Venäjä odotti. Venäjä ei kykene nykyisellään tekemään suuressa määrin täsmäiskuja, vaan pommittaa Ukrainaa summittaisesti piittaamatta juurikaan siviiliuhreista, sotilastiedustelu kirjoittaa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi puolestaan vakuutti, ettei Ukraina anna Venäjän omia voittoa natsi-Saksasta omiin tarkoituksiinsa.

–  Tänään vietämme voitonpäivää. Olemme ylpeitä esi-isistämme, jotka yhdessä muiden kansakuntien kanssa Hitlerin vastaisessa liittoumassa löivät natsismin. Emme anna kenenkään omia tätä voittoa, Zelenskyi vakuutti.

Zelenskyi luetteli myös koko joukon ukrainalaisia kaupunkeja, jotka ovat nyt venäläisten hallussa. Zelenskyi muistutti, että ukrainalaiset häätivät aikoinaan natsit näistä kaupungeista.

–  Näiden kaupunkien nimet inspiroivat meitä tänään. Ne vahvistavat uskoamme siihen, että tulemme ajamaan miehittäjät mailtamme. Me voitimme silloin ja me voitamme nyt, Zelesnkyi jatkoi.

Pentagonin mukaan ukrainalaisia kuljetettu vastoin heidän tahtoaan Venäjälle

Yhdysvaltojen puolustusministeriön mukaan Ukrainassa on näkynyt viitteitä siitä, että ukrainalaisia olisi pakkokuljetettu Venäjälle. Asiasta kertoi Pentagonin tiedottaja John Kirby.

Kirby ei kertonut toimittajille, kuinka monista mahdollisista ukrainalaisleireistä puhutaan. Kirbyn mukaan on kuitenkin näyttöä siitä, että ukrainalaisia oltaisiin kuljetettu vastoin heidän tahtoaan Venäjälle.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje