Yhdysvaltain varapresidentillä Kamala Harrisilla koronatartunta

Harris tekee töitä virka-asunnoltaan koronatartunsa ajan. Lehtikuva/AFP
Harris tekee töitä virka-asunnoltaan koronatartunsa ajan. Lehtikuva/AFP
  • STT
Jaa artikkeli

Yhdysvaltain varapresidentillä Kamala Harrisilla on todettu koronavirustartunta. Varapresidentti kertoi positiivisesta koronatestituloksestaan tiistaina Twitterissä.

Harrisin mukaan hänellä ei ole ollut oireita, ja hän kertoi jäävänsä eristyksiin sekä seuraavansa Yhdysvaltain tautikeskus CDC:n ohjeistuksia.

Varapresidentin lehdistöpäällikön Kirsten Allenin mukaan Harris sai positiivisen tuloksen sekä pikatestistä että pcr-testistä. Allenin mukaan Harris jatkaa työntekoa virka-asunnoltaan käsin.

Allenin mukaan Harris ei ole ollut tuoreeltaan läheisissä tekemisissä presidentti Joe Bidenin tai tämän puolison Jill Bidenin kanssa kolmikon viimeaikaisten matkustusaikataulujen vuoksi. Harrisin on määrä palata Valkoiseen taloon saatuaan negatiivisen testituloksen.

Valkoisen talon lehdistöpäällikön Jen Psakin mukaan 79-vuotiaan presidentti Bidenin maanantainen testitulos oli negatiivinen.

Korona on riehunut viime aikoina Washingtonin valtaeliitin keskuudessa. 57-vuotiaan Harrisin lisäksi useat kongressin jäsenet ilmoittivat tiistaina positiivisista koronatestituloksista.

Viimeaikoina koronatartunnan on saanut myös muun muassa Jen Psaki, joka sairasti taudin maaliskuussa. Psakilla oli tartunta myös viime vuonna.

Tuoreeltaan koronatartunnan on saanut myös Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi. Aiemmin tässä kuussa positiivisen testituloksen saanut Pelosi on presidentin perimysjärjestyksessä toisena heti varapresidentti Harrisin jälkeen.

Varapresidentin puolisolla Doug Emhoffilla oli koronatartunta maaliskuussa. Tuolloin Harris itse kuitenkin vältti testien mukaan tartunnan.

–  Olen kiitollinen, että olen rokotettu ja tehostettu, Harris kirjoitti tiistaina Twitterissä viitaten saamiinsa koronarokotuksiin.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje