Yhdysvaltojen joulumyrskyn uhrien määrä kasvoi 61:een

Suurin osa myrskyn uhreista on Erien piirikunnasta, johon kuuluu myös Buffalon kaupunki New Yorkin osavaltion länsiosassa. LEHTIKUVA / AFP
Suurin osa myrskyn uhreista on Erien piirikunnasta, johon kuuluu myös Buffalon kaupunki New Yorkin osavaltion länsiosassa. LEHTIKUVA / AFP

Yhdysvaltojen viranomaisten mukaan jouluna riehuneessa myrskyssä on kuollut ainakin 61 ihmistä. Uhreista 39 on Erien piirikunnasta, johon kuuluu myös Buffalon kaupunki New Yorkin osavaltion länsiosassa.

Ohion osavaltiossa kuoli myrskyn aikana yhdeksän ihmistä auto-onnettomuuksissa. Lisäksi myrskyn uhreja on muutamassa muussa osavaltiossa.

Lämpötilan noustessa viranomaiset ovat olleet huolissaan sulavan lumen ja jään aiheuttamista tulvista, mutta vaikuttaa siltä, ettei tulvista ole tulossa merkittäviä.

–  Onneksi tulvat näyttävät olevan minimaalisia, sanoi Erien piirikunnan johtoon kuuluva Mark Poloncarz.

Lisäksi sähköt on onnistuttu palauttamaan kaikille piirikunnan asukkaille.

Southwest Airlinesin toiminta palautuu perjantaina hiljalleen normaaliksi

Buffalon ja Ohion ohella esimerkiksi Texasin ja Floridan osavaltioissa myrsky aiheutti odotettua viileämpiä lämpötiloja, mikä johti kaaokseen lentokentillä ja kymmeniätuhansia lentoja myöhästyi tai peruttiin.

Pahiten myrsky on vaikuttanut Southwest Airlinesiin, joka on joutunut myrskyn vuoksi perumaan 15  000 lentoa. Yhtiö kertoi ongelmien johtuvan osin myös sen vanhentuneesta aikatauluohjelmistosta.

Southwest Airlines kertoi toimintansa palautuvan hiljalleen normaaliksi perjantaina. Torstain aikana Southwest Airlines oli perunut Flightaware-sivuston mukaan yli 2  350 lentoa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje