YK vaatii Libanonilta turvatakuita rauhanturvaajilleen

Unifil-joukot ovat olleet pitkään sijoitettuna Libanonin eteläosaan. Lehtikuva / Markku Ulander
Unifil-joukot ovat olleet pitkään sijoitettuna Libanonin eteläosaan. Lehtikuva / Markku Ulander
Jaa artikkeli

Yhdistyneiden kansakuntien Libanonin edustusto vaati eilen, että maan armeija takaisi YK:n rauhanturvaajien turvallisuuden.

YK-joukkojen tiedottajan mukaan partio kohtasi lauantaina siviilipukuisia miehiä, jotka uhkasivat sotilaita ja yrittivät ottaa heiltä aseet. Tämän vuoksi tiedottaja vaatii lausunnossaan Libanonin asevoimia takaamaan YK-joukkojen turvallisuuden ja liikkumisvapauden.

–  Unifil-rauhanturvaajiin kohdistuvat hyökkäykset, uhkailut ja pelotteleminen ovat vakava huolenaihe, tiedottaja Andrea Tenenti sanoi lausunnossaan.

Libanonin viranomaiset eivät ole kommentoineet lauantaista välikohtausta.

YK:n johtaman Unifil-operaation joukot Libanonissa ovat pitkään olleet sijoitettuina maan eteläosaan, jossa shiialiike Hizbollahilla on vahva asema.

Puolustusvoimien verkkosivuilla kerrotaan, että Unifil-operaation keskeisimmät tehtävät ovat sinisen linjan valvonta, Libanonin asevoimien tukeminen ja Libanonin väestön avustaminen.

Suomi osallistuu Unifil-operaatioon noin 200 rauhanturvaajalla. Unifil-joukot koostuvat pääosin eurooppalaisista, ja joukkojen kokonaisvahvuus on noin 10  000 rauhanturvaajaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje