Brittitiedustelu: Venäjä ei todennäköisesti ole piirittämässä Bahmutia vielä lähiaikoina

Bahmutin kaupunki on ollut pitkään sodan kiihkeimpien taisteluiden keskipisteenä. LEHTIKUVA/AFP
Bahmutin kaupunki on ollut pitkään sodan kiihkeimpien taisteluiden keskipisteenä. LEHTIKUVA/AFP

Itä-Ukrainassa Bahmutin kaupunkiin kohdistuvasta lisääntyneestä paineesta huolimatta Venäjä ei todennäköisesti ole piirittämässä kaupunkia vielä lähiaikoina, arvioidaan Britannian puolustusministeriön tiedustelukatsauksessa tänään.

Katsauksen mukaan Ukrainan joukot pitävät Bahmutin ympärillä yllä vakaita puolustuslinjoja ja valvovat kaupungin huoltoreittejä.

Viime päivien aikana venäläisjoukot ovat edenneet Bahmutin lähellä sijaitsevaan Soledarin pikkukaupunkiin. Brittitiedustelun mukaan venäläisjoukot ovat todennäköisesti saaneet kaupungin suurimmaksi osaksi hallintaansa.

Zelenskyi: Venäjä hyökkää Bahmutin lähellä entistä voimakkaammin

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi maanantai-iltana ukrainalaisjoukkojen puolustautuvan uusilta, entistä voimakkaammilta Venäjän hyökkäyksiltä Soledarissa.

Zelenskyi kiitti Bahmutin ja Soledarin puolustajia päivittäisessä puheessaan.

–  Kiitos sotilaidemme kestävyyden Soledarissa, olemme voittaneet lisää aikaa ja säästäneet Ukrainan joukkoja, Zelenskyi sanoi.

Venäjän joukot ovat yrittäneet saada Donetskin alueella maan itäosassa sijaitsevaa Bahmutia haltuunsa jo kuukausien ajan, ja kaupunki on ollut pitkään sodan kiihkeimpien taisteluiden keskipisteenä.

Soledarin pikkukaupunki sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Bahmutista. Zelenskyin mukaan seutu on tuhoutunut täysin taisteluissa ja sen maaperä on venäläishyökkääjien ruumiiden peittämää.

Ukrainan asevoimat kertoi aiemmin maanantaina torjuneensa venäläishyökkäyksen Soledarissa mutta lisäsi taisteluiden jatkuvan.

–  Tällä hetkellä vihollinen on ottanut käyttöön suuren määrän hyökkäysyksiköitä, jotka koostuvat (venäläisen palkkasotilasarmeija) Wagner-ryhmän parhaista reserveistä. He kirjaimellisesti kävelevät kuolleiden sotilaidensa päällä, kuvaili Ukrainan varapuolustusministeri Ganna Malyar tilannetta viestipalvelu Telegramissa.

Donetsk kuuluu Ukrainan alueisiin, joita Venäjä on laittomasti liittänyt itseensä valeäänestysten verukkeella.

---

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje