Alisa Vainio juoksi maratonin Suomen ennätyksen Sevillassa

Alisa Vainio rikkoi juoksullaan myös Budapestissa elokuussa käytävien MM-kisojen tulosrajan 2.28.00.  LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa
Alisa Vainio rikkoi juoksullaan myös Budapestissa elokuussa käytävien MM-kisojen tulosrajan 2.28.00. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

Alisa Vainio juoksi maratonin naisten Suomen ennätyksen https://2.27.26 Sevillassa tänään, Suomen Urheiluliitto uutisoi. Aiempi ennätys oli Ritva Melenderin 28 vuotta sitten Lontoossa juoksema https://2.28.00.

Vainio rikkoi juoksullaan myös Budapestissa elokuussa käytävien MM-kisojen tulosrajan https://2.28.00. Omaa ennätystään Vainio kohensi minuutin ja 15 sekuntia ja sijoittui kymmenenneksi.

Vainio juoksi puolimatkaan ajassa https://1.12.45 ja piti vauhdin tasaisena loppuun asti.

– Alisa lähti aika napakasti liikkeelle, ja juoksu näytti hyvältä ja eteenpäin menevältä. Alisa on tunnettu siitä, että hän voi taipua, mutta ei katkea. Nyt juoksu kantoi hyvin maaliin asti. Ajan suuruusluokka oli ihan oikeansuuntainen tässä kohtaa. Toki päivän kunto ratkaisee aina ne minuutit, Vainion valmentaja Jarmo Viskari kommentoi tiedotteessa.

Joensuun Katajan Arttu Vattulainen juoksi Sevillassa kauden kotimaisen kärkiajan https://2.18.20, joka toi 72. sijan miesten kisassa. Kilpailun voitti Etiopian Gadisa Shumie ajalla https://2.04.59.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe