Tulikuuma nelosketju vei Tapparan liigafinaaleihin neljän vuoden tauon jälkeen – otteluruuhkassa uupunut KooKoo maksoi mätkyt virheistään

Tapparan Veli-Matti Savinainen (vas.) juhlii 2-1 alivoimamaaliaan jääkiekon miesten Liigan viidennessä välieräottelussa Tappara-KooKoo Tampereella. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN
Tapparan Veli-Matti Savinainen (vas.) juhlii 2-1 alivoimamaaliaan jääkiekon miesten Liigan viidennessä välieräottelussa Tappara-KooKoo Tampereella. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN
  • STT
Jaa artikkeli

Jääkiekkoliigan kestomenestyjä Tappara eteni finaalipeleihin ensimmäistä kertaa neljään vuoteen, kun KooKoo kaatui viidennessä välierässä Tampereella 4–1.

Tamperelaisten tulikuuma nelosketju Joona Luoto-Otto Rauhala-Petteri Puhakka ei jättänyt torstainakaan sijaa selittelyille. Viidessä välierässä tehot 8+13 keränneen hyökkäystrion sankariksi nousi tällä kertaa Puhakka, 21, joka ampui ensin 1–1-tasoituksen alivoimalla ja iski päätöserässä 3–1-osuman.

–  Me emme mieti hirveästi, vaan tehdään vain töitä ja luotetaan omaan hommaan. Annetaan mennä vaan, Puhakka kertoi C Morelle ketjunsa onnistumisten taustoista.

KooKoo sai otteluun unelma-alun Juho Rautasen osumalla jo toisella minuutilla, mutta kouvolalaisten surkea ylivoimapeli käänsi ottelun isännille. Ensin Puhakka ja myöhemmin Veli-Matti Savinainen osuivat alivoimalla räikeistä KooKoo-virheistä.

–  Kaveri oli kaksi kertaa kahdella nollaa vastaan meidän ylivoimalla ja rokotti niistä, niin siinä kohtaa on vaikea välieräpelissä pelata voitosta, KooKoon päävalmentaja Olli Salo sanoi.

Tamperelaiset etenivät finaalipeleihin voittamalla niin Lukon kuin KooKoon otteluvoitoin 4–1, mutta maalit tulivat pääosin tehokkaan nelosketjun sekä Savinaisen kautta.

Tapparan runkosarjan maalitykit Anton Levtchi (26), Waltteri Merelä (21) ja Kristian Kuusela (15) eivät ole tehneet pudotuspeleissä maaliakaan.

"Onko tuo enää kropallekaan tervettä?"

KooKoon kausi päättyy pronssiotteluun, ja tuloksesta riippumatta seurahistorian parhaaseen sijoitukseen.

Kouvolalaiset ponnistivat mitalipeleihin runkosarjan kahdeksannelta sijalta, ja pitivät Tapparaa ahtaalla aina tähtipuolustaja Petteri Nikkilän loukkaantumiseen asti toisessa välierässä.

–  Se oli iso asia, että hän tippui. Vaikea hänen tyyppistään pelaajaa on korvata, KooKoon Salo sanoi.

KooKoo urakoi jo runkosarjan lopussa tiiviillä pelitahdilla, ja pudotuspeleissä kertyi 14 ottelua 21 päivään.

–  Sitä ei moni ymmärräkään, että mikä se kuorma pelaajilla on. Ruvetaan jo puhumaan siitä, että onko tuo enää kropallekaan tervettä, että mennäänkö jo vähän liian kovaa haipakkaa, Salo lisäsi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje