Buffalo Billsin puolustaja lyyhistyi kentälle ja on kriittisessä tilassa – NFL:n huippuottelu keskeytettiin

Buffalon takapuolustaja Damar Hamlin vietiin cincinnatilaiseen sairaalaan. LEHTIKUVA/AFP
Buffalon takapuolustaja Damar Hamlin vietiin cincinnatilaiseen sairaalaan. LEHTIKUVA/AFP

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan huippuottelussa Cincinnati Bengals–Buffalo Bills koettiin kauhunhetkiä, kun Buffalon takapuolustaja Damar Hamlin lyyhistyi kentälle taklauksen jälkeen. Hamlin sai ensimmäisellä neljänneksellä kovan iskun taklattuaan Bengalsin Tee Higginsiä, nousi sitten hetkeksi ylös ja kaatui sen jälkeen kentän pintaan.

Hamlinia elvytettiin kentällä, ja hänet vietiin cincinnatilaiseen sairaalaan. NFL keskeytti ottelun ja kertoi myöhemmin tiedotteessaan, että pelaaja on kriittisessä tilassa.

Tapahtuma järkytti joukkueita ja katsojia niin paikan päällä kuin kotikatsomoissa. Cincinnati ja Buffalo tavoittelevat NFL-runkosarjan loppusuoralla AFC-konferenssin kärkipaikkaa, mutta Hamlinin loukkaantuminen pani asiat tärkeysjärjestykseen.

–  Jalkapallo ei kosketa tällä hetkellä ketään. Olemme huolissamme vain yhdestä asiasta, tämän nuoren miehen terveydestä ja turvallisuudesta, ESPN:n tv-lähetyksen asiantuntijana toiminut ex-pelaaja Booger McFarland sanoi.

Lukuisat NFL-pelaajat osoittivat Hamlinille tukensa sosiaalisessa mediassa.

–  Rukoilkaa veljemme puolesta, Billsin pelinrakentaja Josh Allen kirjoitti Twitterissä.

Videokuvien perusteella Hamlin, 24, sai taklaustilanteessa iskun rintakehänsä yläosaan. Pelaajien turvallisuus on ollut viime vuosina yksi NFL:n huolenaiheista muun muassa pääosumien ja aivotärähdysten osalta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe