Urheilu

Cokstile voitti rataennätyksellä Finlandia-ajon – Paras suomalaishevonen oli Markku Niemisen valmentama Willow Pride

Erik Bondon (vas.) valmentama norjalaisori Cokstile voitti raviurheilun Finlandia-ajon Vermossa Espoossa vappupäivänä 1. toukokuuta, oikealla hevosen hoitaja Anu Intonen.
Erik Bondon (vas.) valmentama norjalaisori Cokstile voitti raviurheilun Finlandia-ajon Vermossa Espoossa vappupäivänä 1. toukokuuta, oikealla hevosen hoitaja Anu Intonen.
Kuva: LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

STT

Kansainvälisessä Finlandia-ajossa 110 000 euron ykköspalkinnon ja kutsun kuun lopussa ravattavaan Elitloppettiin vei 9-vuotias norjalaisori Cokstile. Paras suomalaishevonen oli Markku Niemisen valmentama Willow Pride, joka sijoittui viidenneksi.

Finlandia-ajon kiihdytyksessä Jonna Irrin valmentama Majestic Man puolusti sisäradalta johtopaikan ja päästi 500 metrin juoksun jälkeen eteensä Alessandro Gocciadoron ohjastaman Bepi Bin. Suomalaisvaljakot saivat Majestic Manin ohella aika lailla odotetut juoksupaikat, kun Hannu Torvisen ajama Next Direction ravasi kolmannessa, Ari Moilasen Willow Pride neljännessä ja Olli Koivusen Deangelo viidennessä sisällä.

Ensimmäinen puolikas taittui 1 609 metrin kilpailussa kilometriaikaan 07,6 ja kierros 10,5. Ulkoratoja kiertäneet hevoset tekivät vahvoja kirejä, mutta johtavan rinnalla ravannut Cokstile meni menojaan. Toiseksi kiri neljännessä parissa ulkona ravannut Stoletheshow ja kolmanneksi sen edellä juossut, Santtu Raitalan ohjastama Gareth Boko.

Suomalaisen Anu Intosen hoitaman Cokstilen voittoaika 09,6a/1620 metriä oli Vermon uusi rataennätys.

– Tuntuu tosi hienolta. Hevonen tuntui mahtavalta lämmityksessä ja oli ilo lähteä ajamaan sillä kilpaa. Kiihdytyksessä Cokstile ei ollut nopeimpia, mutta paikka toisella ilman vetoapua ei ole sille ongelma, ohjastaja Christoffer Eriksson sanoi voittajahaastattelussa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

"Kympin pisteet"

Suomen ajajaliigan kärkinimi Santtu Raitala oli tyytyväinen 9-vuotiaan ruotsalaisoriin Gareth Bokon mitalin arvoiseen suoritukseen.

– Kympin pisteet. Tämäkin tuli tosi kovaa maaliin, Raitala kommentoi.

Vuonna 2015 Finlandia-ajon Bret Bokon kanssa voittanut

Ari Moilanen antoi myös puhtaat paperit parhaan suomalaishevosen, viidenneksi sijoittuneen Willow Priden suorituksesta.

– Hevonen teki hyvän juoksun, mutta kun 08-vauhtia tullaan viimeinen puolikas, ohittaminen on vähän hankalaa.

Aripekka Pakkasen valmentama Deangelo laukkasi loppusuoralla ja hylättiin.

Timo Hulkkosen Next Direction oli seitsemäs ja Majestic Man kahdeksas.

– Totta kai pikkupettymys, mutta varmaan kova avaus maksoi, valmentaja Jonna Irri mietti Majestic Manin suorituksesta.

Vermon kaksipäiväisten ravien pääpäivänä kilpailtiin myös muissa huippulähdöissä. Kolmevuotiaiden lämminveristen 11 000 euron ykköspalkinnolla ajettu Seppele-ajo ratkesi käytännössä jo kiihdytykseen, kun

Pekka Korpi nappasi valmentamansa Corazon Combon kanssa johtopaikan ennakkoon pahimmaksi uhkaajaksi kaavaillulta Luciano Bryneltä. Matkavauhti oli maltillista, eikä tappiottomalla kolmevuotistähdellä ollut vaikeuksia pitää muita takanaan. Kilpailu oli Corazon Combolle sen uran kymmenes.

Viikonlopun kovin kylmäverihevosten lähtö Erkon Pokaali meni Jussi Suomisen valmentamalle Veeran Pojalle. Kisan ennakkosuosikki Parvelan Retulla ei ollut paras päivänsä, ja se taipui keulapaikalta kuudenneksi.

Nelivuotiaiden lämminverihevosten Glenn Kosmos Memorialin voitti norjalaisen Frode Hamren valmentama ja ruotsalaisen Björn Goopin ohjastama Asteroid. Prix De Montéssa paras oli Pia-Maria Moilasen ohjastama ja Hannu Korven valmentama 8-vuotias lämminveriruuna Van Kronos.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje