Coloradon Mikko Rantanen ratkaisi jatkoaikavoiton 11 maalin trillerissä

Mikko Rantanen teki Coloradon voittomaalin jatkoajalla. LEHTIKUVA/AFP
Mikko Rantanen teki Coloradon voittomaalin jatkoajalla. LEHTIKUVA/AFP

Jääkiekon NHL:ssä Colorado Avalanche on voittanut Edmonton Oilersin jatkoajalle venähtäneessä 11 maalin trillerissä lukemin 6–5.

Coloradon sankari ottelussa oli suomalaistähti Mikko Rantanen, joka ratkaisi Coloradolle kotivoiton 22 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä. Osuma oli Rantaselle kauden 36:s ja suomalaisen tehot kuluvalla kaudella ovat nyt 36+30.

Rantasen ohella Coloradon toinen suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen oli niin ikään näkyvässä roolissa. Lehkonen teki päätöserässä Coloradon 5–5-tasoituksen ja auttoi denveriläisjoukkueen jatkoajalle. Lehkosella on nyt kasassa tältä kaudelta tehot 17+21.

Lopputulos oli katkera tappio vierasjoukkue Edmontonille, sillä joukkue johti ottelua toisessa erässä 3–0 ja päätöserän alkupuolella vielä 5–3. Vähälle peliajalle viime aikoina jäänyt Edmontonin Jesse Puljujärvi sai jääaikaa ottelussa reilut kahdeksan minuuttia. Torniolainen syötti joukkueensa neljännen maalin, ja Puljujärven tehot ovat nyt tältä kaudelta 5+8.

Erik Haula juonimassa New Jerseyn voittoa

New Jersey Devils voitti Winnipeg Jetsin kotihallissaan Newarkissa maalein 4–2. Winnipeg johti ottelua vielä päätöserän alussa 2–1, mutta New Jersey onnistui kääntämään pelin edukseen.

New Jerseyn voiton takuumiehenä hääräsi joukkueen porilaishyökkääjä Erik Haula. Ensin Haula alusti Fabian Zetterlundin 2–2-tasoituksen, ja ottelun lopulla suomalainen syötti vielä Dawson Mercerin tekemän 4–2-osuman. Haulalla on nyt 56 ottelussa tehot 5+21.

Winnipegin Saku Mäenalanen jäi ottelussa pisteittä. Suomalaishyökkääjä uurasti ottelussa reilut kymmenen minuuttia, taklasi kerran ja blokkasi yhden laukauksen.

Arizonassa Coyotes kaatoi Columbus Blue Jacketsin jatkoajalla maalein 3–2. Columbuksen Patrik Laine auttoi Columbuksen kauden 16. maalillaan jatkoajalla. Palkinto jäi Columbukselta saamatta, kun Arizonan Barrett Hayton ratkaisi voiton jatkoajalla suomalaishyökkääjä Matias Maccellin syötöstä.

Arizonan toinen suomalaispelaaja Juuso Välimäki jäi ottelussa pisteittä. Columbuksen maalivahti Joonas Korpisalo oli tällä kertaa huilivuorossa.

Nashvillen loppukirille katkera päätös

Minnesota Wild voitti Nashville Predatorsin kotonaan maalein 4–3. Minnesota johti ottelua päätöserän alkupuolella 3–1, kunnes Nashville sai kirivaihteen päälle.

Nashvillen sveitsiläispelaajat Roman Josi ja Nino Niederreiter toivat Nashvillen 3–3-tasatilanteeseen, kun ottelua oli pelaamatta 47 sekuntia. Minnesota ei lannistunut Nashvillen kiristä, vaan Ryan Hartman ujutti kiekon Nashvillen maalivahdin Juuse Saroksen selän taakse, kun ottelua oli pelaamatta 21 sekuntia.

Saros torjui ottelussa 31 kertaa. Nashvillen suomalaishyökkääjät Mikael Granlund ja Juuso Pärssinen jäivät ottelussa pisteittä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe