Crocodiles vai Royals Vaahteraliigan finaaliin?

Jaa artikkeli

Seinäjoella ja Vaasassa eletään tänään jännittäviä hetkiä, kun Seinäjoen Crocodiles ja Vaasan Royals kohtaavat toisensa Vaahteraliigan välierässä.

Välierä ratkeaa yhden ottelun perusteella, joten Seinäjoella pelattavan ottelun voittaja lunastaa paikan Vaahteraliigan finaaliin, joka pelataan 3. syyskuuta Helsingissä Velodromilla.

Lauantain välierän lähtökohdat ovat huippumielenkiintoiset, vaikka kotijoukkue Crocodiles onkin selvä ennakkosuosikki. Ensimmäistä kauttaan pääsarjassa pelaava Royals on kuitenkin osoittanut venyvänsä kovissa tilanteissa, ja niin se tekee varmasti nytkin. Royals varmisti välieräpaikkansa runkosarjan viimeisessä kamppailussa, jossa sen oli pakko voittaa Tampereen Saints. Vaasalaiset osoittivat henkistä kovuutta kaataen Saintsin selvin luvuin.

Seinäjokelaiset ovat kuitenkin paperilla paikallisvastustajaansa edellä. Runkosarjan voittaneen joukkueen pelinrakentaja Justin Sottilare on jopa koko sarjan paras pelaaja omalla paikallaan, eikä hänen pysäyttäminen ole helppoa. Etenkin kun Crocodilesin laidoilla kiidättää Niko Lesterin ja Andre Feuerherdtin kaltaisia nimiä.

Paljon myös riippuu siitä, kuinka Crocodilesin uusi keskushyökkääjä Steven Strother selviytyy tällä kertaa. Hän on pelannut kaksi ottelua Crocodiles-paidassa, joista ensimmäinen sujui mallikkaasti, mutta toisessa miehen iltapuhde ei mennyt täysin nappiin. Jos huippunopea Strother pelaa tasollaan, on vaasalaisilla edessään pitkä ilta.

Royalsilla on kuitenkin vahva puolustus, jota johtaa Chris Young. Jenkkipuolustaja on esittänyt vahvoja otteita Vaahteraliigassa, ja hän pystyy taatusti suurtekoihin.

Suurtekoja vaaditaan myös Royalsin pelinrakentajalta Isaac Fischeriltä sekä keskushyökkääjä Tom Suosteelta.

Crocodiles-Royals-ottelu alkaa kello 15.30.

TONI RAJAMÄKI

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje