Dramaattinen tilanne keskeytti pelin Nurmossa – Katsojat riensivät auttamaan, ambulanssi paikalle: "Näytti pahalta"

JymyVolleyn Ivana Radonjic ja Ada Peura torjuivat LP Viestin Saana Lindgrenin hyökkäyksen.
JymyVolleyn Ivana Radonjic ja Ada Peura torjuivat LP Viestin Saana Lindgrenin hyökkäyksen.
Kuva: Heikki Hakanen

JYMYVOLLEY–LP VIESTI 1–3 (25–20, 20–25, 19–25, 19–25 )

Naisten lentopallon Mestaruusliigassa JymyVolley lähti torstaina päättämään viiden ottelun tappioputkeaan.

Helppoa se ei ollut kotisalissa, sillä vastassa oli viime vuosien kestomenestyjä LP Viesti Salosta.

Lokakuussa LP Viesti voitti JymyVolleyn Nurmossa 3–1. Se oli joukkueiden 20. kohtaaminen liigassa, ja kaikki ottelut ovat päättyneet LP Viestin voittoon.

Torstaina Nurmossa tilanne ei muuttunut, sillä 299 katsojaa sai todistaa LP Viestin 1–3-vierasvoittoa.

– Vastustaja oli tasaisempi ja hyökkäyspäässä selkeästi parempi. Siellä ne isoimmat erot tulivat, JymyVolleyn päävalmentaja Aleksi Mutka totesi.

Neljännen erän puolivälissä nähtiin ikävä ja dramaattinen tilanne. LP Viestin Dagmar Boom loukkasi pelitilanteessa polvensa ja huusi kivusta. Peli oli hetken keskeytyksissä, ennen kuin hänet kannettiin kentän reunalle saamaan jatkohoitoa.

– Se oli takaraivossa, kun näimme, että siellä häärättiin ja lääkintähenkilökunta tuli siihen. Otimme porukan kasaan ja päätimme, että viemme tämän erän Boomille, LP Viestin kapteeni Saana Lindgren sanoi.

Katsomossa ollut JymyVolleyn entinen joukkueenjohtaja Eeva-Liisa Tuomela sekä nurmolainen valmentaja Olli Tuuri riensivät auttamaan loukkaantunutta pelaajaa salolaisten kanssa. Lopulta hänet vietiin paareilla ambulanssiin ja sairaalaan.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen arvioi, että Boomin pelit on tältä kaudelta pelattu.

– Voi olla, että ne on jonkin verran myös ensi kaudelta. Näytti pahalta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Paljon virheitä

Avauserä oli jopa ennätystasainen, sillä joukkueet johtivat vuorotellen. JymyVolleyn teki LP Viestin pelistä kuitenkin helppoa, sillä vieraiden kolmestatoista ensimmäisestä pisteestä emännät lahjoittivat viisi syöttövirheillä. LP Viesti sortui syöttövirheiden lisäksi hyökkäysvirheisiin, mikä piti JymyVolleyn hyvin pelissä mukana.

Virherikas avauserä ratkesi kotijoukkueelle tilanteessa 22–20, kun Ada Peura syötti kolme pahaa syöttöä, joita LP Viesti ei pystynyt kunnolla nostamaan. Kahdesta ensimmäisestä JymyVolley pääsi tinttaamaan pallon kenttään vastapallosta, ja lopullisen sinetin iski Ivana Radonjic torjunnan käsien kautta.

Toisen erän alku pysyi tasaisena 6–6:een asti, mutta sen jälkeen LP Viesti nappasi viisi peräkkäistä pistettä ja karkasi 6–11-johtoon. JymyVolley kuitenkin taisteli erän edetessä ja nousi upeasti tasatilanteeseen 18–18.

Lopussa JymyVolley kaatui pariin suoraan hyökkäysvirheeseen sekä yhteen syöttövirheeseen, mikä oli liikaa LP Viestin tasoista joukkuetta vastaan.

JymyVolley pelasi Radonjicin johdolla hyvin myös kolmannessa erässä, jota se johti muun muassa 14–12. Sen jälkeen LP Viestin iskut olivat liian pahoja JymyVolleylle, ja seinäjokelaiset pystyivät vain viiteen lisäpisteeseen.

JymyVolley nousi kolmen pisteen takamatkalta tasatilanteeseen 11-11 neljännessä erässä, kun Riikka Valkonen iski tehokkaasti laidasta.

Boomin loukkaantumisen jälkeen JymyVolley pääsi 17–17-tilanteeseen, mutta siihen kiri hyytyi.

Lindgrenin lisäksi LP Salosta erottui Arita Ternava.

JymyVolleyn kausi jatkuu lauantaina, kun se matkaa LP Kangasalan vieraaksi.

JymyVolleyn valmentaja Aleksi Mutka antoi aikalisällä ohjeita. Pelaajat Ivana Radonjic ja Mila Viljanen kuuntelivat tarkasti.
JymyVolleyn valmentaja Aleksi Mutka antoi aikalisällä ohjeita. Pelaajat Ivana Radonjic ja Mila Viljanen kuuntelivat tarkasti.
Heikki Hakanen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe