Edmonton rökitti Pittsburghin, Puljujärvelle syöttöpiste – Husso torjui Detroitille voiton

Suomalaismenestystä edusti Detroitin maalilla Ville Husso, joka torjui 30 kertaa. LEHTIKUVA / AFP
Suomalaismenestystä edusti Detroitin maalilla Ville Husso, joka torjui 30 kertaa. LEHTIKUVA / AFP

Jääkiekon NHL:ssä nähtiin runsasmaalinen ottelu, kun Pittsburgh Penguins sai vieraakseen Edmonton Oilersin. Edmonton rökitti isäntäjoukkueen 2–7.

Pittsburgh pääsi vauhtiin jo ottelun alussa, kun se meni 1–0-johtoon vain reilu minuutti pelin alkamisen jälkeen. Johtotilanne kesti runsaat 13 minuuttia, ja Edmonton ehti 1–2-johtoon vielä ennen ensimmäisen erän loppua. Toisessa erässä Edmonton tykitti neljä maalia.

Kolmannen erän alussa Pittsburghin maalivahti Tristan Jarry kutsuttiin vaihtopenkille, ja lopun pelistä maalilla oli Casey DeSmith. Tämän jälkeen Pittsburgh sai kiekon verkkoon kahdesti, mutta molemmat maalit hylättiin. Edmontonin 7. maali oli Connor McDavidin rangaistuslaukaus, ja vielä ottelun lopuksi Pittsburgh onnistui tekemään hyväksytyn ylivoimaalin.

Edmontonin maaleista vastasi osaltaan myös suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi, joka sai syöttöpisteen toisessa erässä joukkueen 1–4-maalista.

Toisaalla Detroit Red Wings voitti vierailleen New York Rangersin maalein 4–1. Suomalaismenestystä edusti Detroitin maalilla Ville Husso, joka torjui 30 kertaa. Detroitin Olli Määttä sekä New Yorkin Kaapo Kakko ja Niko Mikkola jäivät tehopisteittä.

Columbus Blue Jackets puolestaan hävisi kotikaukalossaan Minnesota Wildille 0–2. Columbuksen maalilla oli vuorossa Joonas Korpisalo, joka torjui onnistuneesti 23 laukausta.

Jatkoaikaotteluita ilman suomalaistehoja

Jatkoajalle venyi New Jersey Devilsin ja Los Angeles Kingsin kohtaaminen. Los Angeles johti ottelua 0–2 aina toisen erän loppupuolelle asti. New Jersey kuitenkin kiri ja ehti tasoittaa tilanteen kolmannessa erässä kahdesti lukemiin 3–3. Lopulta ottelu päättyi isäntäjoukkue New Jerseyn hyväksi 4–3.

New Jerseyn Erik Haula ja Los Angelesin Rasmus Kupari jäivät ilman tehopisteitä.

Jatkoajalla ratkesi myös Tampa Bay Lightningin ja Buffalo Sabresin ottelu, jonka vierasjoukkue Buffalo lopulta voitti 5–6. Buffalon Henri Jokiharju ei päässyt maalintekoon, ja maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen oli vaihtopenkillä.

Toisaalla Washington Capital hävisi vieraana olleelle Anaheim Ducksille 2–4.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe