Emil Ruusuvuori voitti vuorokaudella venyneen ottelun Max Purcellia vastaan – vastus kovenee tenniksen Australian avoimissa

Emil Ruusuvuori (kuvassa) kohtaa toisella kierroksella Andrei Rublevin, joka on sijoitettu turnauksessa viidenneksi. Arkistokuva. LEHTIKUVA / AFP
Emil Ruusuvuori (kuvassa) kohtaa toisella kierroksella Andrei Rublevin, joka on sijoitettu turnauksessa viidenneksi. Arkistokuva. LEHTIKUVA / AFP

Emil Ruusuvuori aloitti kauden ensimmäisen grand slam -kilpailun voitokkaasti, kun hän kukisti keskiviikkona Australian avoimen tennisturnauksen miesten kaksinpelissä Australian Max Purcellin neljässä erässä 4–6, 6–3, 6–4, 7–6 (13–11).

Melbournessa pelattua kaksinpelin ensimmäisen kierroksen ottelua lykättiin tiistaina ensin helteen takia, ja myöhemmin se jouduttiin keskeyttämään sateen vuoksi. Ottelu neljäs erä pelattiin lopulta päätökseen keskiviikkoaamuna.

Ruusuvuoden ja Purcellin ottelu kesti yhteensä kolme tuntia ja 41 minuuttia.

–  Oli hyvin erikoinen matsi. Mitäköhän se kaikkiaan kesti, ainakin 24 tuntia, tämä prosessi. Piti lämmitellä monta kertaa, Ruusuvuori naurahti voittonsa jälkeen.

Jatkuva odottaminen kiristi pinnaa

Ruusuvuori on kohdannut Purcellin nyt kaksi kertaa ja voittanut molemmat ottelut. Kovin pitkään pelaajien ei tarvinnut keskiviikkona Melbournessa kaksinpelissä hikoilla, sillä ottelu oli keskeytetty tiistaina neljännessä erässä tasatilanteessa 6–6.

Asetelma vaati Ruusuvuorelta valppautta.

–  Se oli, että jompikumpi nyt sitten onnistui keräämään päänsä ja ottamaan matsin himaan. Onneksi se olin minä tällä kertaa, eikä menty viidenteen erään.

–  Jatketaan kisassa. Se on hyvä tilanne, Ruusuvuori kehui.

Rankinta avauskierroksen ottelussa oli jatkuva epävarmuus. Tiistaina eräjohdossa ollutta Ruusuvuorta luonnollisesti harmitti ottelun keskeytystilanteessa se, että hän oli jo tuolloin niin lähellä voittoa.

–  Puolenyön paikkeilla lopetettiin, kun olimme olleet kentillä jo yhteensä 15 tuntia. Siihen päälle tosi nopeat yöunet. Vaikea päästä uneen suoraan matsista, Ruusuvuori kuvaili.

–  Sitten piti keskiviikkoaamuna venailla, koska matsi jatkuisi. Jatkuva odottaminen ottaa veronsa, Ruusuvuori sanoi.

Kaksinpelin toisella kierroksella vastus kovenee. Maailmanlistan 46:s Ruusuvuori kohtaa seuraavaksi venäläisen listakuutosen Andrei Rublevin, joka on sijoitettu turnauksessa viidenneksi.

Rublev on voittanut Ruusuvuoren pelaajien toistaiseksi ainoassa kohtaamisessa Dubaissa 6–4, 6–4.

–  Aivot narikkaan, ja hyvät yöunet. Taas pääsee pelaamaan (maailmanlistan) top-10-pelaajaa vastaan. Nautitaan joka hetkestä, Ruusuvuori suunnitteli.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe