Englanti murskasi Norjan historiallisella kahdeksan maalin voitollaan EM-jalkapallossa – Itävalta avasi voittotilinsä

Englanti murskasi Norjan 8–0 maanantai-illan myöhäisottelussa. LEHTIKUVA/AFP
Englanti murskasi Norjan 8–0 maanantai-illan myöhäisottelussa. LEHTIKUVA/AFP
Jaa artikkeli

Jalkapallon naisten EM-lopputurnauksessa Englanti kirjasi nimiinsä maalien määrässä EM-historian suurimman voiton, kun se murskasi Norjan 8–0 maanantai-illan myöhäisottelussa. Esimerkiksi uutistoimisto AFP:n mukaan yksikään joukkue niin miesten kuin naisten EM-kisoissa ei aiemmin ole tehnyt ottelun aikana kahdeksaa maalia.

Englannin Beth Mead venyi hattutemppuun, kun hän viimeisteli ensimmäisen puoliajan kuudesta Englannin maalista kaksi ja upotti pallon verkkoon vielä ottelun 81. minuutilla.

Brightonissa pelatun A-lohkon kärkiottelun avausmaalin teki Georgia Stanway rangaistuspotkusta ottelun 12. minuutilla. Maaleissa onnistuivat lisäksi Lauren Hemp, kahdesti osunut Ellen White ja Alessia Russo.

Englannin voitto takaa joukkueelle A-lohkon kärkipaikan, kun sillä on vielä yksi ottelu pelattavanaan. Englanti kohtaa A-lohkon viimeiseksi jäävän Pohjois-Irlannin Southamptonissa perjantaina. Norjan puolestaan on perjantaina voitettava Itävalta edetäkseen jatkoon.

Itävalta 2-0-voittoon Pohjois-Irlannista

Itävalta kellisti helposti Pohjois-Irlannin ja otti kisojen avausvoittonsa. Southamptonin St. Maryn stadionilla Itävalta siirtyi johtoon jo ensimmäisen jakson 19. minuutilla, kun Katharina Schiechtl ohjasi pallon Pohjois-Irlannin maalivahdin Jacqueline Burnsin selän taakse.

Illan lopullinen niitti nähtiin ottelun 88. peliminuutilla, kun Itävallan Katharina Naschenweng harhautti vastustajan ja upotti pallon verkkoon.

Kumpikaan joukkue ei valtaisasti loistanut, vaikka itävaltalaiset A-lohkon ottelun voittivat. Molemmilta joukkueilta puuttui yksi avainpelaaja. Itävaltalaisten Arsenal-puolustaja Laura Wienroither oli sivussa koronatartunnan takia, ja Pohjois-Irlannilta puuttui Aston Villassa pelaava hyökkääjä Simone Magill jalkavamman takia. Avausmaalin tehnyt Schiechtl pelasi Pohjois-Irlantia vastaan Wienroitherin roolissa.

Korjattu klo 7.13: Hattutempun tehneen pelaajan nimi oli Beth Mead, jutussa luki aiemmin virheellisesti Meadin.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje