Essi Sainion maajoukkueura päättyi Englannin EM-turnaukseen – "Tuntuu luontevalta, että se matka on nyt tullut päätökseensä"

Essi Sainio pelasi Helmarien paidassa kaikkiaan 58 ottelua. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen
Essi Sainio pelasi Helmarien paidassa kaikkiaan 58 ottelua. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen kokeneeseen kaartiin kuuluneen Essi Sainion maajoukkueura päättyi heinäkuussa Englannissa pelattuun EM-turnaukseen. Syyskuussa 36 vuotta täyttävä Sainio debytoi maajoukkueessa jo vuonna 2006 ja pelasi Helmarien paidassa kaikkiaan 58 ottelua.

Sainion pelaajaura päättyi 2012, mutta keskikenttäpelaaja palasi kolmea vuotta myöhemmin lajin pariin HJK:n riveissä. Ura maajoukkueessa avautui uudelleen lokakuussa 2020.

–  EM-kisat ja joukkueeseen pääseminen oli itselleni se suurin unelma. Tähtäsin siihen ja laitoin siihen kaiken fokukseni. EM-kisat oli minulle maajoukkueen osalta maali ja tuntuu luontevalta, että se matka on nyt tullut päätökseensä, Sainio kertoi Palloliiton tiedotteessa.

Pelejään Kansallisessa liigassa ja HJK:ssa jatkava Sainio edusti Suomea arvokisoissa kahdessa EM-turnauksessa, kaksissa nuorten EM-kisoissa sekä yhdessä nuorten MM-turnauksessa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje