Barkov nousi Floridan ylivoimamaalien tilastossa Jokisen rinnalle

Aleksander Barkov teki ottelussa ylivoimamaalin, Carolinan maalilla Antti Raanta. LEHTIKUVA/AFP
Aleksander Barkov teki ottelussa ylivoimamaalin, Carolinan maalilla Antti Raanta. LEHTIKUVA/AFP

Nollapeliin 40 torjunnalla venynyt Florida Panthersin Spencer Knight jätti Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjät Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen ja Jesperi Kotkaniemen ilman tehoja jääkiekon NHL:ssä. Panthers otti kauden kahdeksannen voittonsa maalein 3–0.

Panthersin kapteeni Aleksander Barkov nosti joukkueensa ylivoimalla 2–0-johtoon Carter Verhaeghen nappisyötöstä maalin kulmalle. Päätöserän puolivälissä syntynyt osuma oli Barkoville kauden kolmas.

–  Meillä on nyt oikea ajatusmaailma, kun yritämme vain saada kiekkoja maaliin, Barkov sanoi NHL:n nettisivuilla.

Barkovin mukaan Panthers ennakoi, että Carolina pelaa hyvää alivoimaa, joten ylivoimakuvioiden hienouksien kanssa ei kannattanut mennä liiallisuuksiin.

–  Tärkeintä oli luoda tilanteita ja laittaa kiekkoa maalin eteen. Niin paikat avautuvat, Barkov kommentoi.

Ylivoimaosuma oli Barkovin NHL-uran 65:s. Hän nousi seuran ylivoimamaalien tilastossa jakamaan kakkossijaa Olli Jokisen kanssa. Scott Mellanby on vielä ykkönen 66 ylivoimamaalillaan.

Carolinaa vastaan loppulukemat viimeisteli Sam Bennett tyhjään maaliin aivan ottelun viime sekunneilla. Osuman alusti Anton Lundell. Ottelun kovin pistenikkari oli Floridan kanadalaispuolustaja Brandon Montour, joka nappasi syöttöpisteen jokaisesta joukkueensa maalista.

Raanta sai päävalmentajan kehut

Ottelussa oli mukana peräti kahdeksan suomalaispelaajaa. Toisen peräkkäisen tappionsa kärsineen Carolinan maalia vahti Antti Raanta, joka torjui ottelun aikana 33 kertaa.

–  Raanta oli erittäin hyvä, mutta kenttäpelaajat eivät nyt puolusta riittävän hyvin, arvioi Carolinan päävalmentaja Rod Brind'Amour.

Hurricanesin hyökkääjistä Aho laukoi Floridan maalia kohti kuudesti ja Teräväinen viidesti.

Floridan riveistä tehopisteittä jäivät Eetu Luostarinen ja Aleksi Heponiemi.

Panthers pelasi kotijäällä ilman seuran tämän kauden kovinta pisteiden tekijää Matthew Tkachukia, jolle on kertynyt alkukaudella viisi maalia ja 12 syöttöpistettä. Tkachuk sai viikonloppuna kahden ottelun pelikiellon, kun hän kolhi korkealla mailalla Los Angelesin maalivahti Jonathan Quickiä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje