Frida Karlsson säikähti itsekin tuupertumistaan Tourin maalilinjalle

Ruotsin Frida Karlssonin (keskellä) romahdus maaliviivan jälkeen säikäytti myös katsojat. LEHTIKUVA / AFP
Ruotsin Frida Karlssonin (keskellä) romahdus maaliviivan jälkeen säikäytti myös katsojat. LEHTIKUVA / AFP

Maastohiihdon Tour de Skissä naisten kilpailun voittanut Ruotsin Frida Karlsson väsyi dramaattisesti kiertueen viimeisen kilpailun viime kilometreillä. Karlsson tippui Alpe Cermisin rinteessä kilpailun kärjestä 15:nneksi ja lysähti maaliviivalla lumelle.

Karlssonin, 23, Tourin voitto pelastui lopulta 33 sekunnin erolla toiseksi nousseeseen Kerttu Niskaseen.

Karlsson kertoi hiihtäneensä kilpailun lopun tajunnan rajamailla.

–  En oikein muista kilpailun loppua. Havahduin suunnilleen siihen, että minut oli viety paareilla johonkin huoneeseen, Karlsson kertasi hetkiä kilpailun maalissa.

–  Se tuntui ilkeältä, ja säikähdin itsekin tilannetta.

Karlsson arveli, että hänen tilansa huononi alhaisen happitason takia.

–  Minua hoitaneet taisivat puhua, että minulla oli erittäin alhainen happisaturaatio. Virkosin, kun minulle annettiin happea, Karlsson jatkoi.

Katsojat säikähtivät näkyä

Karlssonin romahdus maaliviivan jälkeen säikäytti tv-katsojat. Joukkuetoverit Moa Ilar ja Anna Dyvik pitivät tilanteessa kameroita loitolla Karlssonista, ja lääkintähenkilökunta kerääntyi lumeen romahtaneen hiihtäjän ympärille.

Karlsson ei silloin tiennyt, miten Tourin kokonaiskilpailu oli päättynyt. Niskanen oli karannut nousun lopussa hänen edelleen ja onnistui kuromaan Karlssonin puolentoista minuutin etumatkan 33 sekuntiin.

–  En tiennyt tilannetta, kun tulin maaliin. Oli tietenkin helpottavaa myöhemmin kuulla tulokset, Karlsson kertoi.

Karlsson on uuvuttanut itsensä kilpailuissa aiemminkin äärimmilleen. Viime vuonna hänelle kävi lähes samoin olympialaisten yhdistelmäkilpailussa, mutta Alpe Cermisin jyrkkä loppunousu pahensi nyt tilannetta.

–  Tämä taisi olla tämänkaltaisista tilanteista pahin. Ero tulee tuosta rinteestä, kun alkaa muutenkin olla hämärän rajamailla. Täytyykin kiittää aivoja, jotka taistelivat minut maaliin, vaikka keho alkoi jo olla poissa pelistä. Voin olla ylpeä tästä voitosta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe