Häirintäkohussa vellonut Hämeenlinnan Lentopallokerho kertoo, kuinka se ehkäisee jatkossa epäasiallista käytöstä

STT kertoi helmikuussa, että Hämeenlinnan Lentopallokerhon manageri Ville Kalliomäki käyttäytyi vuosien ajan asiattomasti. Arkistokuva. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
STT kertoi helmikuussa, että Hämeenlinnan Lentopallokerhon manageri Ville Kalliomäki käyttäytyi vuosien ajan asiattomasti. Arkistokuva. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Hämeenlinnan Lentopallokerho kertoo Hämeenlinnan kaupungille toimittamassaan selvityksessä, millaisilla toimilla se puuttuu jatkossa paremmin epäasialliseen käytökseen. Seura kertoo muun muassa luovansa sisäisen ilmiantokanavan mahdollisten epäasiallisuuksien varalle, vaativansa seuran toimijoita osallistumaan vastuullisuuskoulutukseen ja linjaavansa, että kaikilta junioripelaajien kanssa toimivilta tarkistetaan rikosrekisteriotteet.

STT kertoi helmikuussa, että Hämeenlinnan Lentopallokerhon manageri Ville Kalliomäki käyttäytyi vuosien ajan asiattomasti. Hän arvosteli pelaajien kehoa seksuaalissävyisesti ja tarttui myös kiinni. Seuran hallitus myönsi, ettei se havahtunut epäasiallisen toiminnan vakavuuteen ajoissa eikä ymmärtänyt ongelman laajuutta.

– Hämeenlinnan Lentopallokerho tulee luomaan sisäisen ilmiantokanavan mahdollisten epäasiallisuuksien varalle. Tämä ilmiantokanava tullaan ottamaan käyttöön aina junioreista edustusjoukkueen pelaajiin ja toimihenkilöihin asti, seura kertoo selvityspyynnössä.

– Jatkossa jokaisen Lentopallokerhon toimijan tulee osallistua urheiluyhteisön vastuullisuuskoulutukseen ja suorittaa turvallisuuspassi. Olympiakomitean vastuullisuusohjelman lisäksi jokaisen tulee suorittaa Väestöliiton laatima "Et ole yksin" -verkkokoulutus. Tämän tulevat jatkossa suorittamaan kaikki Hämeenlinnan Lentopallokerhon juniori- ja edustusjoukkueen parissa toimivat täysi-ikäiset henkilöt, ennen kuin toimihenkilö- tai pelaajasopimus astuu voimaan.

Junioritoimintaan tukea

Hämeenlinnan kaupunki kysyi seuralta, kuinka se aikoo varmistaa juniorityön jatkumisen herkässä tilanteessa. Seura vastaa tähtäävänsä kaikilla toimillaan siihen, että sen toimintaedellytykset pystytään takaamaan myös jatkossa. Seura vakuuttaa tukevansa junioritoimintaa kaikin mahdollisin taloudellisin keinoin.

Nykypelaajille seura haluaa ennen kaikkea taata työrauhan ja keskittymisen lähestyviin pudotuspeleihin.

– (Seuran) hallitus selvittää myös kiireellisenä sopivaa toimintamallia ja tukitoimia pelaajien kuulemisen parantamiseksi. Hallitus pyrkii myös rauhoittamaan tilannetta joukkueen suuntaan viestimällä, että nyt ilmitulleet epäasiallisuudet eivät ole jatkossa enää mahdollisia.

Manageri Kalliomäen työsuhde seuran kanssa purettiin 20. helmikuuta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe