Hämeenlinnan Lentopallokerhon manageri jättää kaikki tehtävänsä seurassa

Vielä tiistaina seura kertoi, että Ville Kalliomäki toimii managerina lentopallokauden loppuun asti. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Vielä tiistaina seura kertoi, että Ville Kalliomäki toimii managerina lentopallokauden loppuun asti. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Hämeenlinnan Lentopallokerhon manageri Ville Kalliomäki jätti keskiviikkona kaikki tehtävänsä seurassa. Vielä päivää aiemmin Kalliomäki ja seura vakuuttivat tämän jatkavan tehtävissään lentopallokauden loppuun.

STT:n tietojen mukaan Kalliomäki käyttäytyi seurassa epäasiallisesti vuosien ajan, eikä seurajohto puuttunut tilanteeseen. STT paljasti viime perjantaina, että asiatonta toimintaa joutui kokemaan ainakin kolme pelaajaa. Häirintä sisälsi seksuaalissävyisiä puheita ja myös koskettelua.

Seura tiedotti keskiviikkona Kalliomäen erosta nettisivuillaan, ja managerin yhteystiedot oli poistettu seuran sivuilta. Kalliomäen erosta kertoi ensin Yle.

Väliaikaisena managerina kauden loppuun toimii Vesa-Pekka Hirvioja ja hänen apunaan Kaarina Kiuru. He ovat aiemmin toimineet seurassa muissa tehtävissä.

Selvityspyyntö: Kalliomäki johti kaupunkia harhaan

Seurassa 25 vuotta vaikuttaneen Kalliomäen lähtö osui samaan päivään, jona Hämeenlinnan kaupunki jätti seuralle selvityspyynnön häirintään liittyvistä tapahtumista. STT:n näkemässä selvityspyynnössä kaupunki kyseenalaisti Kalliomäen jatkamisen tehtävässään.

Kalliomäki ja seura saivat Lentopalloliitolta 30. joulukuuta rangaistuksen, joka liittyi managerin epäasialliseen toimintaan vuonna 2021. Rangaistus perustui Suomen urheilun eettisen keskuksen (Suek) selvitykseen. Tuon rangaistuksen jälkeen tammikuussa Kalliomäki vakuutti Hämeenlinnan kaupungin kanssa käymässään neuvottelussa, että kyseessä oli yksittäistapaus ja että seurassa ei ole esiintynyt muuta häirintää.

– Kaupungin ja kaupunkikonsernin näkökulmasta managerin antamaa tilannekuvaa voidaan pitää harhaanjohtavana ja virheellisenä, selvityspyynnössä sanotaan.

Kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviaisen tekemän selvityspyynnön mukaan Hämeenlinnan kaupunki puntaroi uudelleen yhteistyötään Lentopallokerhon kanssa. Kaupungin näkökulmasta yksi vaihtoehto on kohdentaa osa vuoden 2023 tuesta suoraan seuran junioritoiminnalle.

Uutiset seurasta olivat mainehaitta

Managerin tehtävien jatkuminen on yksi osa kaupungin kahdeksan kohdan selvityspyyntöä. Kaupunki odottaa seuralta 8. maaliskuuta mennessä vastauksia myös muun muassa siihen, miten seura tukee pelaajiaan herkässä tilanteessa ja miten se jatkossa puuttuu mahdollisiin väärinkäytöksiin.

Hämeenlinnan kaupunki korostaa selvityspyynnössään, että markkinointiyhteistyön sopimusehtoihin kuuluvat suomalaisen urheilun eettisten periaatteiden ja arvojen noudattaminen, epäasiallisen käytöksen nollatoleranssi sekä toimivat mekanismit epäkohtiin puuttumiseksi. Jos sopimuskumppani ei noudata sopimusehtoja eikä korjaa tilannetta, kaupungilla on oikeus sopimussakkoon.

Selvityspyynnössä kaupunki painottaa, että markkinointiyhteistyön tarkoitus on paitsi mahdollistaa ja tukea laadukasta naisurheilua myös tuottaa kaupungille mainehyötyjä. Lentopallokerhoon liittyvät viime kuukausien uutiset olivat kaupungille mainehaitta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe