Heliövaaran maila sai kyytiä finaalitappiossa: "Olisi tietenkin kiva voittaa"

Finaalitappio oli Heliövaaralle ja Glasspoolille jo kuudes tänä vuonna. LEHTIKUVA/AFP
Finaalitappio oli Heliövaaralle ja Glasspoolille jo kuudes tänä vuonna. LEHTIKUVA/AFP

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool hävisivät Tukholman ATP250-turnauksen nelinpelin loppuottelun erin 3–6, 4–6.

Kaksikko voitti kakkossyötöillään vain 21 prosenttia pisteistä, ja Marcelo Arevalo El Salvadorista sekä Jean-Julien Rojer Hollannista veivät mestaruuden. Kaksi omaa syöttöä menettänyt Heliövaara oli turhautunut ja paiskasi mailansa kenttään, kun toinen erä kääntyi 1–2-tilanteeseen.

–  Kun tuon tason pelaajat päästää edelle, on vaikeaa päästä takaisin. He pelasivat johdossa vapautuneesti, kaikki kunnia heille, Heliövaara sanoi STT:lle.

Finaalitappio oli suomalais-brittiläiselle parille kuudes tänä vuonna. Heillä on kaudelta yksi turnausvoitto, joka tuli kesällä Hampurin massaturnauksesta. Heliövaara ei kuitenkaan koe, että alisuoriutuisi tiukassa paikassa.

–  Olisi tietenkin kiva voittaa useampiakin finaaleja. Emme ole pelanneet huonosti, vaan silloin tulee yleensä parhaat vastaan.

–  Saattaa pitkän viikon aikana tulla väsymystä, mikä johtaa pieniin tarkkuusvirheisiin. Jatkossa harjoitellaan enemmän ja kovempaa, niin finaalit saadaan kääntymään.

Kiinnitys finaaliturnauspaikkaan

Heliövaara/Glasspool on ahkeroinut kuluvalla kaudella 28 turnausta, joissa suoritustaso on ollut tasaisen korkea. Näin kaksikko onkin vakuuttavasti matkalla kohti Torinoa ja ATP-finaaliturnausta, sillä he nousevat parirankingissa kuudenneksi. Mukaan mahtuu kahdeksan parasta.

–  Kauden lopun ohjelma on kiva. Ensiksi Baselissa ATP500 ja sitten Pariisissa ATP 1  000. Torino olisi kirsikkana kakun päällä.

Huippukaksikko Arevalo/Rojas on parilistalla sijalla kolme, ja vaikka pari pelaa ensimmäistä vuotta yhdessä, se on voittanut jo neljä turnausta. Niistä makein oli grand slam -mestaruus kesällä Ranskan avoimissa.

Henri Kontinen on ainoa suomalainen tennispelaaja, joka on päässyt ATP-lopputurnaukseen. Siellä entinen nelinpelin maailmanlistan ykkönen ylsi John Peersin kanssa kahteen peräkkäiseen mestaruuteen vuosina 2016–17.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje