Helmareiden fanit helteisessä Milton Keynesissä: "Toivottavasti Suomi voittaa"

Milton Keynesissä suomalaisfaneilla oli lähes tulkoon järjestään päällään Suomen pelipaita, niin myös oululaisella Selkälän perheellä. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen
Milton Keynesissä suomalaisfaneilla oli lähes tulkoon järjestään päällään Suomen pelipaita, niin myös oululaisella Selkälän perheellä. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen
Jaa artikkeli

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue aloittaa pelit EM-lopputurnauksessa Englannissa tänään, kun Milton Keynesissä vastaan asettuu Espanja. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 19.

Peliin tulee varsin runsaasti suomalaisfaneja, joista iso osa oli saapunut nauttimaan peliä ennen hellesäästä Milton Keynesin "Fan Zonella" eli fanialueella. Paikalla pörränneellä joukolla oli lähes tulkoon järjestään päällään Suomen pelipaita, niin myös oululaisella Selkälän perheellä.

Perheen tytöt Linnea Selkälä ja Miona Selkälä ovat itsekin jalkapalloilijoita, edustaen oululaista ONS-joukkuetta. Ja mikä parasta, joukkueella on Englannissa kannattamisen ohella myös suomalaisen tyttöjalkapallon osaamisen näyttämistä.

–  Tytöillä on huomenna täällä pelejä paikallisia tyttöjoukkueita vastaan, täällä on oikein miniturnaus järjestetty. Nyt päästään tämä avauspeli katsomaan, ja tiistaina sitten vielä meillä Tanska-ottelu. Tällainen viikon reissu meillä, isä Timo Selkälä ja äiti Paula Selkälä kertoivat.

Tytöt uskovat menestykseen sekä oman joukkueen että Helmareiden osalta.

–  Kivaa on ollut, vähän tällaista uutta Englantia näkee. Ja omia pelejä lähdetään voittamaan, Linnea Selkälä sanoo.

–  Toivottavasti Suomi voittaa. Tiukka peli tulee varmasti, arvioi Miona Selkälä illan ottelusta.

Pikkuveli Luka Selkälä pelaa hänkin, mutta Englannin reissulla hän saa keskittyä kannustamiseen.

–  Enemmän mää kyllä kannustan tässä pelissä kuin siskojen peleissä, Luka toteaa kannattamisen määrästä pelirumban keskellä.

Jalkapallokokoonpanoja/Espanja-Suomi

Milton Keynes, Englanti

Avauskokoonpanot jalkapallon naisten EM-turnauksen alkulohko B:n otteluun Espanja–Suomi:

Espanja: Sandra Panos; Ona Batlle, Irene Paredes (c), Mapi Leon, Leila Ouahabi; Aitana Bonmati, Patri Guijarro; Irene Guerrero; Lucia Garcia, Esther Gonzalez, Mariona Caldentey.

Suomi: Tinja-Riikka Korpela (c); Tuija Hyyrynen, Anna Westerlund, Elli Pikkujämsä, Emma Koivisto; Adelina Engman, Emmi Alanen, Eveliina Summanen, Ria Öling; Linda Sällström, Sanni Franssi.

Erotuomari: Kateryna Monzul, Ukraina.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje