Hienon päätöskierroksen pelannut Kalle Samooja juhli voittoa Euroopan-kiertueella – liikuttui voitostaan kyyneliin

Voitto on Samoojalle uran ensimmäinen Euroopan-kiertueella. Kuva Samoojasta Tokion kesäolympialaisista. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa
Voitto on Samoojalle uran ensimmäinen Euroopan-kiertueella. Kuva Samoojasta Tokion kesäolympialaisista. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa
Jaa artikkeli

Loistavan päätöskierroksen pelannut Kalle Samooja juhli voittoa golfin miesten Euroopan-kiertueen kilpailussa Hampurissa. Hän pelasi päätöskierroksensa 64 lyönnillä eli kahdeksan alle par-tuloksen. Samoojan neljän kierroksen yhteistulos oli 282 lyöntiä eli –6.

Voitto on Samoojalle uran ensimmäinen Euroopan-kiertueella. Ennen häntä Euroopan-kiertueen kisan voittoa ovat suomalaismiehistä juhlineet Mikko Ilonen, Mikko Korhonen, Roope Kakko ja Sami Välimäki.

Samoojan ykkössija tuli Hampurissa kahden lyönnin erolla Hollannin Wil Besselingiin. Samooja lunasti samalla paikan myöhemmin kesäkuussa pelattavaan Yhdysvaltain avoimiin.

–  Se oli varmasti elämäni paras kierros kokonaisuudessaan. Tiiltä greenille oli aivan timanttia, ja paikkoja tuli. Rupesin saamaan muutaman putin onneksi tänään sisään. Oli sen verran lennokasta peliä, ettei voinut himmata yhtään, Samooja sanoi tiedotteessa.

Samoojan tuloskorttiin kertyi sunnuntaina par-tulosten lisäksi kahdeksan birdieä. Hän teki samalla kenttäennätyksen. Suomalaisen aiemmat kierrokset sujuivat 72, 72 ja 74 lyönnillä.

Samooja joutui odottamaan oman kierroksensa jälkeen pitkään, että pahimmat uhkaajat saivat urakkansa päätökseen. Voitto liikutti Samoojan kansainvälisessä tv-haastattelussa kyyneliin.

Mikko Korhonen päätyi Hampurissa kokonaistulokseen +5 ja jäi jaetulle 40. sijalle. Korhonen pelasi sunnuntain päätöskierroksen 73 lyönnillä (+1).

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje