EM-kisojen suosikin asema vahvistui, Hurske viilasi SE-ajastaan kaksi sekunnin sadasosaa

Aitajuoksija Reetta Hurske kellotti ennätysajan Madridin hallikilpailuissa Espanjassa. Kuva Lappeenrannasta elokuulta 2022. LEHTIKUVA / Jussi Nukari
Aitajuoksija Reetta Hurske kellotti ennätysajan Madridin hallikilpailuissa Espanjassa. Kuva Lappeenrannasta elokuulta 2022. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

Reetta Hurske juoksi 60 metrin aitajuoksussa uuden Suomen ennätyksen 7,79. Hurske kellotti ennätysajan Madridin hallikilpailuissa Espanjassa. Vahvan lähdön saanut Hurske oli lajinsa nopein.

Kisajärjestäjät näyttivät Hurskeen voittoajaksi ensin 7,77, mutta virallisissa tuloksissa se on kaksi sekunnin sadasosaa tuota huonompi.

Madridin kilpailu osoitti kuitenkin, että hyvän hallikauden juossut Hurske on lajinsa voittajasuosikkeja maaliskuun alussa sisäratojen EM-kilpailuissa Istanbulissa.

Hurskeen nimissä ollut entinen 60 metrin aitajuoksun SE oli 7,81, jonka hän juoksi Puolan Torunissa 8. helmikuuta.

Madridin alkuerissä Hurske juoksi ajan 7,82, jolla voitti eränsä. Toisessa alkuerässä Lotta Harala oli viides ajalla 8,14.

– Jo verkkakentällä tuntui hyvältä. Alkuerä oli sellainen normaalitasoinen suoritus, ja finaali oli sitten parempi. Lähdin finaalissa hyvin telineistä, mutta muuta en siitä juoksusta muista, Hurske sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Finaalissa Hurskeen taakse jäivät viime talven MM-hallien ranskalaisvoittaja Cyrena Samba-Mayela (7,84) ja kaksien edellisten EM-hallien hollantilaismestari Nadine Visser (7,86).

– Totta kai tämä oli tärkeä juoksu varsinkin kun edellinen kansainvälinen kisa oli vähän tahmea, ja siinä oli telineiden kanssa ongelmia. Nyt oli kiva ottaa päänahkoja, mutta ne tärkeät kisat ovat vasta ensi viikolla, Hurske viittasi sisäratojen EM-kisoihin.

Miesten 60 metrin aitajuoksussa Elmo Lakka oli alkuerässään neljäs ajallaan 7,73 ja karsiutui loppukilpailusta. Finaalin voitti Yhdysvaltain Daniel Roberts ajalla 7,39.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe