Hurske täytti EM-tavoitteensa viimeisen päälle – "Pystyin parhaaseen suoritukseen tiukassa paikassa"

60 metrin aitajuoksun Euroopan hallimestaruuden Istanbulissa vienyt Reetta Hurske palasi Suomeen maanantai-iltana. LEHTIKUVA / Seppo Samuli
60 metrin aitajuoksun Euroopan hallimestaruuden Istanbulissa vienyt Reetta Hurske palasi Suomeen maanantai-iltana. LEHTIKUVA / Seppo Samuli

Helsinki-Vantaan lentokentän uudenkarhean terminaalin odotetuin vieras maanantaina oli naisten 60 metrin aitajuoksun Euroopan hallimestaruuden päivää aiemmin voittanut Reetta Hurske. Paluulento Turkista laskeutui Suomen kamaralle iltakuuden jälkeen, mutta kultamitalisti ehti kiireiltään terminaaliin vasta lähes tuntia myöhemmin.

Hurske on kotimaisten lajikilpasiskojensa rinnalla jäänyt usein taustalle, mutta tämä hallikausi on muuttanut roolitusta. Pääosassa on nyt vain ja ainoastaan Hurske.

Jälkeenpäin tarkasteltuna Euroopan mestaruus oli 27-vuotiaalle Tampereen Pyrinnön keulakuvalle ainoa mahdollinen lopputulos. Hän on parantanut tammi-helmikuussa 60 metrin aitamatkan Suomen ennätystä tällä kaudella viidesti lukemiin 7,79 ja alittanut entisen ennätyksensä 7,93 kaikkiaan 13 kertaa.

EM-Istanbulissa Hurske hallitsi kisaviikonloppua mestarin ottein: vaivatta jatkoon alkueristä, välierien nopein aika ja finaalissa kärjessä lähdöstä loppuun.

– Ei mestaruus helpolla tullut. Kolme juoksua, viivalla oli kovia kilpasiskoja, Hurske huomautti lentokentällä.

– Olen tyytyväinen, että pystyin parhaaseen suoritukseen niin tiukassa paikassa, hän lisäsi.

Mestaruushulina piti otteessaanPeriaatteessa Hurskeella oli matkapäivä aikaa sulatella mestaruuttaan. Miettiä, mitä tuli tehtyä. Analyysi jäi tekemättä.– Eilen (finaalipäivä sunnuntai) oli pitkä päivä. Illalla syötiin ja juotiin joukkueen kanssa, aika myöhään meni. Muutaman tunnin sain nukuttua. Nyt alkaa olla aika puhki, kertoi Hurske, joka odotti innolla paluutaan kotiin https://Pirkanmaalle.Hurske ehti jo EM-finaalin jälkeen järkeillä, että hän oli oikeassa paikassa juuri oikeaan aikaan. Huippuvireeseen vertyneellä suomalaisella oli EM-kisa-aiturien vertailussa paras tilastoaika, joten hänen voittoisa tilaisuutensa koitti maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna.– Lähdin tavoittelemaan mestaruutta. Olisi ollut kauden suoritusten perusteella tyhmää aliarvioimista ajatella muuta kuin kultaa, Hurske https://kertoi.Hurske kuuluu moderniin suomalaiseen sukupolveen, jonka urheilijat eivät ennakkosuosikiksi korotettuna uutta rooliaan vierasta.– Finaali oli alusta asti hallinnassa. Viimeisellä aidalla huomasin, ettei ketään ollut vieressä, edessä enää loppusileä, Hurske https://kertasi.Ilves ykkönen Mansen ylpeyksistä

Peräti 17 kertaa 60 metrin aidat helmikuun lopusta maaliskuun alkuun juossut Hurske vetää nyt hieman henkeä. Sitten katse kääntyy harjoituksineen kesään ja kohti 100 metrin aitamatkaa.

– Kesällä tavoitteena on parantaa omaa ennätystä (12,78). Jää nähtäväksi, kuinka paljon.

Hurskeen hengähdyshetken aikana jääkiekkoliigan Tampereen ylpeydet Ilves ja Tappara iskevät runkosarjassa vielä kerran vastakkain ensi perjantaina. Ilvestä kannattava Hurske jättää derbyn väliin.

– Se on Tapparan kotipeli, eli en mene. Toivotaan, että Ilves voittaa mestaruuden, hän evästää.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe