"Hyvää työtä Suomi, hyvää työtä Tampere"

Jaa artikkeli

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue räjäytti Tampereen areenan kultariemuun myöhään sunnuntai-iltana, kun Sakari Manninen ratkaisi jatkoerässä 4–3-voiton Kanadasta. Maailmanmestaruus on Suomelle neljäs, mutta ensimmäinen kotijäällä.

Ylipäätään Leijonat otti Tampereella ensimmäisen kotikisamitalinsa, kun aiemmat yritykset kotimaan kamaralla pelatuissa kisoissa 1965, 1974, 1982, 1991, 1997, 2003, 2012 ja 2013 menivät opettelun piikkiin.

Suomella on hyvä maine turnausjärjestäjänä, eikä seuraavaa MM-huumaa tarvitse odottaa kauaa. Suomi jakaa ensi kevään MM-kilpailut Latvian kanssa, kun Venäjältä otettiin kisaisännyys.

–  Hyvää työtä Suomi, hyvää työtä Tampere, Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif sanoi suomeksi kisojen päättäjäispuheessaan Tampereen areenan jäällä.

–  Julistan Tampereella ja Helsingissä pelatut MM-kilpailut päättyneiksi. Kiitos ja nähdään ensi vuonna, viime syksynä tehtävään valittu ranskalainen jatkoi englanniksi.

Tardif sulki ympyrän myös sanoissaan. Reilut kaksi viikkoa sitten hän puhui muutaman sanan suomea myös avajaispuheessaan.

–  Hyvää iltaa Suomi, Tardif tervehti ja sai yleisön innostumaan.

–  Hyvää iltaa Tampere, Tardif räjäytti katsomon suosionosoituksiin.

Loppuottelun yleisömääräksi kerrottiin 11  487, ja Leijonat sekä Kanada tarjosivat jännitystä jopa yli odotusten. Mikael Granlund nosti päätöserän alun ylivoimamaaleillaan Leijonat 2–1-johtoon, ja Joel Armian 3–1-maali vaikutti jo ratkaisevan pelin.

Kanada osoitti kirikykyään jo puolivälierässä ja nousi Ruotsia vastaan 0–3-tilanteesta 4–3-voittoon. Suomikin sai kokea Kanadan kirin, kun nikkarit nousivat loppuminuuteilla 3–3:een ja venyttivät pelin ylitöiksi, joiden sankariksi nousi Manninen. Pisterohmu Granlund nappasi täysosumaan syöttöpisteen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje