IIHF hämmentää naisten MM-jääkiekon lohkosopan valmiiksi lähikuukausina – Suomen jääkiekkoliiton mukaan Naisleijonat pelaa B-tasolohkossa

Naisleijonien ottelu Japania vastaan päättyi sunnuntaina Suomen osalta pettymykseen. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen
Naisleijonien ottelu Japania vastaan päättyi sunnuntaina Suomen osalta pettymykseen. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueelle vaikutti sunnuntai-iltana aukeavan takaportti seuraavien MM-kilpailujen A-tasolohkoon, mutta Kansainvälisen jääkiekkoliiton verkkosivujen mukaan tuo takaportti aukeaa tai sulkeutuu vasta lähikuukausina.

Tanskassa pelattujen MM-kilpailujen alussa turnaussäännöissä luki, että sijoitusottelun 5–6 voittaja pelaa ensi keväänä A-tasolohkossa ja häviäjä B-tasolohkossa.

Sunnuntaina useat tiedotusvälineet nostivat esiin, että Kanadassa kiekkoillaan ensi keväänä maailmanrankingin mukaisissa lohkoissa, ja että IIHF olisi peukaloinut sääntöjään kesken MM-kilpailujen. Maailmanrankingin mukaan Suomi olisi edelleen mukana A-tasolohkossa.

Suomi hävisi Japanille sunnuntaina voittolaukauskilpailun päätteeksi 0–1 ja jäi kaikkien aikojen heikoimpaan alkusarjasijoitukseensa kuudenneksi.

Ottelun jälkeen Suomen pelaajat olivat siinä uskossa, että tie vie B-tasolohkoon. Samaa sanoi vielä maanantaina Naisleijonien GM Tuula Puputti.

–  Olemme olleet siinä oletuksessa, missä olemme olleet turnauksen aikana ja viimeiseen peliin lähdettäessä, että sijoitusottelun 5–6 voittaja jatkaa A-lohkossa, Puputti kertoi STT:lle.

Järjestäjämaa on sentään tiedossa

Suomen jääkiekkoliiton verkkosivujen mukaan ensi vuoden MM-kilpailuissa A-tasolohkossa pelaavat Japani, Kanada, Sveitsi, Tshekki ja Yhdysvallat eli Tanskassa pelattujen MM-kilpailujen viisi parasta maata. B-tasolohkossa ovat Ranska, Ruotsi, Saksa, Suomi ja Unkari.

Tanska jäi kotikisoissaan viimeiseksi ja putosi pois pääsarjatason MM-kilpailuista. Ranska nousi tilalle.

Suomen jääkiekkoliiton verkkosivujen uutisen jälkeen IIHF:n verkkosivuilla julkaistiin maailmanranking. Suomi jatkaa huonosta kisamenestyksestä huolimatta kolmantena maailmanmestari Kanadan ja hopeamitalisti Yhdysvaltojen perässä. Neljänneksi jäänyt Sveitsi hengittää jo Suomen niskaan, ja yllätyspronssimitalisti Tshekki kimposi kuudenneksi. Kisoista poissuljettu Venäjä on viidentenä.

Uutisen loppuun oli ujutettu lisätietoa ensi keväänä Kanadassa pelattavista kauden 2022–23 MM-kilpailuista. Lisätietoa kisapaikoista, päivämääristä, lohkoista ja ohjelmasta lupailtiin lähikuukausina.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje