Joensuu joutui liian lujille Digginsin hiillostuksessa – viesti Pärmäkosken parina päättyi hapokkaaseen kutossijaan

Jasmi Joensuu ja Krista Pärmäkoski jäivät kuudennelle sijalle. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Jasmi Joensuu ja Krista Pärmäkoski jäivät kuudennelle sijalle. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Jasmi Joensuu ja Krista Pärmäkoski joutuivat liian kovaan kyytiin Planican MM-kisojen pariviestissä. Joensuu alkoi toisella hiihtovuorollaan uupua Yhdysvaltain Jessie Digginsin vauhdissa ja kolmannella vuorolla mitalisijat karkasivat lopullisesti suomalaisten ulottuvilta.

Joensuu ja Pärmäkoski hiihtivät pitkään viidennellä sijalla, mutta Sveitsin Nadine Fähndrich pudotti suomalaiset kuudenneksi.

Emma Ribom ja Jonna Sundling ottivat odotetusti mestaruuden Ruotsille. Norjan Anne Kjersti Kalvå ja Tiril Udnes Weng sijoittuivat toiseksi ennen Yhdysvaltain Digginsiä ja Julia Kerniä.

Joensuu hiihti kolme vetoaan aikoihin https://3.16, https://3.20 ja https://3.32. Pärmäkosken ajat olivat https://3.17, https://3.24 ja https://3.26, mutta ankkuriosuuden loppu poikkesi muista osuuksista.

– Oli liian kovaa kyytiä, Joensuu tunnusti.

– Taktiikka oli pysyä niin pitkään mukana kuin mahdollista ja kaikkeni annoin. Kuutossija oli meille nyt maksimisuoritus ja tästä tytöstä se oli nyt kiinni. En pysynyt Jessien ja muiden mukana.

Skiathlon painoi Pärmäkoskea

Pärmäkoski hiihti toisella osuudellaan kärjen kiinni ja yritti jopa kärkipaikalle, mutta veto loppui kesken.

– Yritin nostaa sijoja, jotta Jasmi pääsisi vähän paremmalta pelipaikalta liikkeelle, mutten pystynyt, Pärmäkoski kertoi.

– Muut kiristivät vauhtia, kun olin kärjen rinnalla. Olin vähän huonossa paikassa ja jäin takaisin viidenneksi. Se isku oli sitten siinä.

Pärmäkoski koki, ettei hän ollut kilpailussa parhaimmillaan.

– Edellispäivän yhdistelmäkilpailu vähän vaikutti. Tämä kisa tuli aavistuksen liian nopeasti, Pärmäkoski jatkoi.

Maajoukkuevalmentaja Juho Halonen vahvisti, että Joensuu ja Pärmäkoski joutuivat hiihtämään kilpailun riskillä. Kaksikko yritti pysyä kärkiryhmässä ja mitalisijan tuntumassa niin pitkään kuin mahdollista.

– Tiesimme, että Diggins lähtee pitämään vauhtia, mutta hän lähti jopa yllättävän kovaa. Sen seurauksena jouduimme hiihtämään vähän riskillä molempia osuuksia. Paukut eivät sitten enää lopussa riittäneet, Halonen tiivisti kilpailun.

Se maksoi lopussa yhden sijan, kun Fähndrich saattoi ohittaa väsyneen Pärmäkosken.

Kolme kertaa happokylpy

Joensuuta harmitti, kun hän jäi kahdesti kärkiryhmästä. Samalla hän iloitsi siitä, että sai tilaisuuden pariviestiin sprinttikilpailun epäonnekkaasta kaatumisesta huolimatta.

– Näin nyt, missä maailman kärki menee. Oli hienoa huomata, ettei se ihan mahdottoman kaukana ole. Itsellä on kova luotto, että joku päivä oma vauhti vielä kantaa loppuun asti, Joensuu huomautti.

Hän tunnusti, että kilpailusta tuli hänelle poikkeuksellisen raskas.

– Ideaalitilanteessa pystyisi vetämään kaksi osuutta pikkasen pintakaasulla ja vasta viimeisen täysillä. Vielä itsellä on niin, että MM-kisoissa on pakko lähteä heti paukusta lujaa, Joensuu jatkoi.

– Silloin pariviesti on kipua vastaan vääntämistä. Tämä laji mittaa haponsietokykyä.

Joensuu ja Pärmäkoski sijoittuivat Oberstdorfin 2021 MM-kisojen pariviestissä seitsemänneksi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe