Jokerit ry: Kurrilla ja Harkimolla ei ole roolia helsinkiläisseuran liigahankkeessa

Jokerien juniorikiekkoa pyörittävä Helsingin Jokerit ry tiedotti, etteivät Jari Kurri ja Harry Harkimo (kuvassa) ole missään tekemisissä helsinkiläisseuran uuden taustayhtiön kanssa. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
Jokerien juniorikiekkoa pyörittävä Helsingin Jokerit ry tiedotti, etteivät Jari Kurri ja Harry Harkimo (kuvassa) ole missään tekemisissä helsinkiläisseuran uuden taustayhtiön kanssa. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

KHL:stä kotimaiseen jääkiekkoliigaan paluuta tähyävä Jokerit ilmoittaa, ettei se laske tulevaisuuttaan seurassa aiemmin vahvasti vaikuttaneiden Jari Kurrin ja Harry Harkimon varaan.

Jokerien juniorikiekkoa pyörittävä Helsingin Jokerit ry tiedotti, etteivät Kurri ja Harkimo ole missään tekemisissä helsinkiläisseuran uuden taustayhtiön kanssa.

Jokerit-tavaramerkin omistaa Helsingin Jokerit ry, ja se on luovuttanut tavaramerkin uudelle taustayhtiölle hallinnoitavaksi pitkällä sopimuksella. Menestyksekkään NHL-uran kiekkoillut Kurri ja liikemies Harkimo eivät tiedotteen mukaan ole mukana taustayhtiön toiminnassa.

Julkisuudessa on liikkunut tietoja, joiden mukaan Harkimo olisi jollain tavalla uuden taustayhtiön takana. Jokerit ry kiistää väitteet.

Taustayhtiön muista takana olevista tahoista ja rahoittajista Helsingin Jokerit ry ei puhu vielä julkisuuteen, koska asiaa koskevat neuvottelut ovat kesken. Se toivoo projektilleen työrauhaa.

Vuosina 2014–22 venäläisvetoisessa KHL-liigassa kiekkoillut Jokerit aikoo palata kotimaisen sarjajääkiekkoilun pariin kaudella 2023–24. Päämääränä on palauttaa seuralle ylimmän sarjaportaan liigapaikka.

Keskustelu Jokerien paluusta kotimaiseen Liigaan lähti täysille kierroksille sunnuntaina, kun Naurava Narri -niminen osakeyhtiö tiedotti, että sen ja Helsingin Jokerit ry:n väliset neuvottelut yhteistyöstä Jokerien palauttamiseksi lopulta pääsarjatasolle olivat päättyneet. Naurava Narri -yhtiön hallituksessa ovat menestyksekkäät jääkiekkourat pelanneet, Jokerien kasvattihyökkääjät Teemu Selänne ja Keijo Säilynoja.

Helsingin Jokerit ry julkaisi maanantaina tiedotteen, jossa se kommentoi mediassa esiintyneitä käänteitä seuran edustusjoukkueen paluuprojektista kotimaiseen Liigaan. Yhdistys kertoi, että sillä ja Kurrin omistamalla Jokerit Hockey Club Oy:llä on edelleen voimassa oleva sopimus Jokerit-tavaramerkistä.

Jokerit jätti KHL:n helmikuun lopussa Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan takia.

Kotimainen Liiga edellyttää, että liigalisenssiä hakiessaan Jokerit on katkaissut kaikki yhteytensä KHL;ään. Kautta 2023–24 koskevan liigalisenssihakemuksen jättämisen takaraja on tämän vuoden lokakuun lopussa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje