Kahdeksan Maradonan hoitohenkilökuntaan kuulunutta oikeuden eteen jalkapallolegendan kuolemaan liittyen

Maradona kuoli vuonna 2020 vain 60 vuoden iässä. Lehtikuva/AFP
Maradona kuoli vuonna 2020 vain 60 vuoden iässä. Lehtikuva/AFP

Kahdeksan Diego Maradonan hoitohenkilökuntaan kuulunutta ihmistä joutuu oikeuden eteen argentiinalaisen jalkapallolegendan kuolemaan liittyen. Eilen julkistetun tuomioistuimen päätöksen mukaan kyseessä on väitetty rikollinen laiminlyönti, jossa Maradonan hoitohenkilökunta hylkäsi tämä kotisairaanhoidon aikana.

Maradona kuoli 60 vuoden iässä vuonna 2020 toipuessaan veritulpan vuoksi tehdystä aivoleikkauksesta. Maradona löydettiin sängystään kuolleena kaksi viikkoa leikkauksen jälkeen, talosta, jonka hän oli vuokrannut arvokkaalta asuinalueelta Buenos Airesista ja jonne hänet tuotiin toipumaan leikkauksesta. Jalkapallotähden kuolinsyyksi kerrottiin sydänkohtaus.

Jalkapallolegenda oli taistellut vuosia kokaiini- ja lääkeriippuvuuden kanssa.

Kahdestakymmenestä lääketieteen asiantuntijasta koostuva Argentiinan yleisen syyttäjän kokoama ryhmä tuli viime vuonna siihen tulokseen, että Maradonan hoito oli täynnä "puutteita ja epäsäännöllisyyksiä". Asiantuntijaryhmän mukaan jalkapallotähdellä olisi ollut paremmat mahdollisuudet toipua, jos hän olisi saanut hoitoa varsinaisessa terveydenhuollon laitoksessa.

Syyttäjät vaativat tuomiota kuolemantuottamuksesta. Oikeudenkäynnille ei ole vielä asetettu päivämäärää.

Syytettynä ovat Maradonan lääkäri, psykiatri, psykologi sekä viisi muuta hoitohenkilöstöön kuulunutta ihmistä, kuten kaksi sairaanhoitajaa. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

Maradonan kuolema järkytti faneja ympäri maailman, ja Argentiina kunnioitti tähteään kolmen päivän kansallisella suruajalla.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje