Kalle Rovanperän mestaruus voi ratketa jo Kreikassa – "Kaikki kortit ovat vähän väärin päin"

M-sarjan johtajana Rovanperä joutuu perjantaina jälleen auraamaan irtosoraa erikoiskokeilla. Kuva on Viron rallista heinäkuulta. LEHTIKUVA / HANNU RAINAMO
M-sarjan johtajana Rovanperä joutuu perjantaina jälleen auraamaan irtosoraa erikoiskokeilla. Kuva on Viron rallista heinäkuulta. LEHTIKUVA / HANNU RAINAMO

Toyota-kuski Kalle Rovanperällä on mahdollisuus varmistaa rallin maailmanmestaruus jo tulevana viikonloppuna Kreikassa.

Nuoren suomalaistähden johtoasema MM-sarjassa on muhkeat 72 pistettä ennen Hyundain Ott Tänakia. Rovanperä tarvitsee Kreikasta 19 pistettä enemmän kuin vuoden 2019 maailmanmestari Tänak. Myös tallikaveri Elfyn Evansin ja toisen Hyundai-kuski Thierry Neuvillen ei pitäisi saada suurta pistepottia Akropolis-rallista, jotta suomalaiskuskin mestaruus saisi sinettinsä.

–  Mestaruus ei ole vielä kovin todennäköinen. Yritämme ajaa mahdollisimman kovat pisteet täältä, jotta mestaruus tulee mahdollisesti lähemmäksi, Rovanperä mietti.

–  En tietenkään pistäisi pahaksi, jos mestaruus sattuisi varmistumaan jo täällä. Yritämme aina parhaamme, ja tavoitteena on ajaa mahdollisimman kova kisa.

MM-sarjan johtajana Rovanperä joutuu perjantaina jälleen auraamaan irtosoraa erikoiskokeilla. Lisähaastetta tuo perjantain reitti, kun vain yksi pikataival ajetaan kahteen kertaan.

–  Oikeastaan kaikki muut pätkät vuoristossa ovat vähän kosteita ja linjat ovat kovia. Perjantaina taas on pelkkää irtosoraa. Siinä mielessä kaikki kortit ovat vähän väärin päin, Rovanperä harmitteli.

Lappi pyrkii jälleen podiumille

Toyotan kolmatta tehdastallin autoa Kreikassa ajava Esapekka Lappi on ajanut kahdessa edellisessä MM-rallissa kolmanneksi. Pieksämäkeläinen kokee, että varovainen taktiikka voi toimia myös Kreikassa erinomaisesti.

–  Yritetään ensiksi selvitä perjantaista ehjin nahoin ja katsotaan sitten, missä ollaan. Toki lähtöpaikkaa pitää käyttää mahdollisimman hyvin. Vaikeaa on varmasti varsinkin niillä pätkillä vastata muiden vauhtiin, joilla jätkät ajoivat jo viime vuonna. Viiden sakissa pitäisi vähintään olla, Lappi pohti.

Kreikan MM-ralli käynnistyy torstai-iltana Ateenan olympiastadionilla ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Perjantaina ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta.

–  Perjantai on aika raaka päivä, kun ei ole mitään huoltoa. Myös olosuhteet ovat kaikista rajuimmat perjantaina. Varsinkin Kallelle on luvassa raaka päivä ensimmäisenä autona, Lappi summasi.

–  Minun taas ei tarvitse välttämättä edes ajaa täysillä. Renkaat on pidettävä ehjinä ja auto myös. Sitten aikojen pitäisi tulla automaattisesti.

Rallin MM-sarjan juniorisarjan viimeinen osakilpailu otellaan Kreikassa. Suomalaiskuskeista mestaruudesta kamppailevat viime vuoden mestari Sami Pajari sekä Lauri Joona. WRC2-luokassa menestystä kilvoittelevat Teemu Suninen sekä Emil Lindholm.

–  Olosuhteet ovat täällä isommassa roolissa kuin aiemmissa kisoissa. Nopea pitää toki olla, mutta kestävyys on isommassa rollissa. Ei ole helppoa tasapainotella niiden välillä, Pajari mietti.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje