Kamppailulajien kurinpitovaliokunta hylkäsi Jonna Hakkaraisen valituksen häirinnästä

Jaa artikkeli

Kamppailulajien yhteinen kurinpitovaliokunta hylkäsi nyrkkeilijä Jonna Hakkaraisen tekemän ilmoituksen hänen kokemastaan epäasiallisesta käytöksestä.

Helsingin Sanomat kertoi kesäkuun alussa, että Hakkarainen oli tehnyt 24. tammikuuta Suomen urheilun eettiseen keskukseen Suekiin ilmoituksen entisen valmentajansa häntä kohtaan harjoittamasta häirinnästä, henkisestä väkivallasta, manipuloinnista, kontrolloinnista, uhkailusta ja huorittelusta. Tapaus siirtyi Suekista kamppailulajien yhteiseen kurinpitovaliokuntaan 28. tammikuuta, ja päätös julkistettiin maanantaina.

Kurinpitovaliokunta tutki tapauksessa sääntöjensä mukaisesti viikon sisällä ilmoituksen jättämisestä tapahtuneita asioita, jolloin Hakkarainen osallistui nyrkkeilykilpailuihin. Sinä aikana valmentaja ei rikkonut kurinpitomääräyksiä.

Kurinpitovaliokunnan sääntöjen mukaan yksityishenkilön ilmoitus on tehtävä viikon kuluessa rikkomuksesta tai siitä, kun se on tullut ilmi. Valiokunta ei täten puuttunut Hakkaraisen vuonna 2021 kokemaan häirintään.

–  Kurinpitovaliokunta hylkää kurinpitovaatimuksen siltä osin, kun se koskee tapahtumia nyrkkeilykilpailuissa 20.–23.1.2022. Kurinpitovaliokunta jättää kurinpitovaatimuksen tutkimatta siltä osin, kun se koskee tapahtumia ennen 20.–23.1.2022 järjestettyjä nyrkkeilykilpailuja. Päätös on yksimielinen, päätöksessä todetaan.

Päätökseen voi hakea muutosta urheilun oikeusturvalautakunnalta.

Nelinkertaisen Suomen mestarin Hakkaraisen ja hänen entisen valmentajansa valmentajasuhde kesti viisi vuotta, kunnes päättyi viime elokuussa. Valmentaja toimii nykyään suomalaisen nyrkkeilyn johtotehtävissä, ja hänellä on vaikutusta maajoukkuevalintoihin.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje