Kansas City Chiefsille dramaattinen voitto Super Bowlissa, ratkaisumaali 8 sekuntia ennen pelin päätöstä

Kansas City Chiefs juhlii suerahistoriansa kolmatta Super Bowlin voittoa. LEHTIKUVA/AFP
Kansas City Chiefs juhlii suerahistoriansa kolmatta Super Bowlin voittoa. LEHTIKUVA/AFP

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-sarjan finaaliottelu Super Bowl on päättynyt Kansas City Chiefsin voittoon maalein 38–35.

Ottelun ratkaisu oli dramaattinen, sillä Kansas Cityn Harrison Butker onnistui kahdeksan sekuntia ennen pelin päättymistä kenttäpotkumaalissa.

Mestaruus oli Kansas City Chiefsille sen seurahistorian kolmas. Aiemmat mestaruudet ovat vuosilta 1969 ja 2019.

Philadelphia Eagles kärsi finaalitappion kolmannen kerran.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja ensimmäisen neljänneksen jälkeen tilanne oli tasan 7–7. Toisella neljänneksellä Philadelphia meni ensin 14–7-johtoon, mutta kesken hyökkäyksen joukkueen pelintekijä Jalen Hurts teki virheen. Pallo lipesi Hurtsin käsistä, jolloin Kansas Cityn Nick Bolton nappasi irtopallon ensimmäisenä ja juoksi pallon kanssa maalialueelle.

Ennen puoliaikaa nähtiin dramaattinen tilanne, kun Philadelphian T.J. Edwards taklasi Kansas Cityn Patrick Mahomesia, joka loukkasi tilanteessa nilkkansa. Mahomes siirtyi vaihtopenkin puolelle irvistellen. Hetkeä myöhemmin Philadelphia onnistui kenttäpotkumaalissa ja tauolle mentiin Philadelphian 24–14-johdossa.

Tauon jälkeen Mahomes palasi kuitenkin kentälle ja Kansas City vei kolmannen neljänneksen maalein 7–3, mutta Philadelphia johti vielä ottelua 27–21.

Päätösneljännes oli Kansas Cityn ilotulitusta. Joukkue onnistui kahdessa touchdownissa ja siirtyi jo 35–27-johtoon, kunnes Philadelphia onnistui tasoittamaan.

Ensin Philadelphia sai pallon Kansas Cityn maalialueelle ja käyttikin lisäpotkumaalin sijaan mahdollisuutta uuteen maaliin juoksemalla pallon maalialueelle. Yhden lisäpisteen sijaan Philadelphia sai kaksi ja tasoitti tilanteeksi 35–35, kun ottelua oli pelaamatta https://5.15.

Ratkaisu syntyi aivan peliajan lopulla, kun Harrison Butker onnistui kenttäpotkumaalissa kahdeksan sekuntia ennen loppua. Näin Kansas City vei päätösneljänneksen 17–8 ja koko ottelun 38–35.

Ottelua oli seuraamassa useita tunnettuja ihmisiä kuten räppäri Jay-Z, laulaja Adele, entinen Beatles-muusikko Paul McCartney sekä Tesla-miljardööri Elon Musk, joka viihtyi mediamoguli Rupert Murdochin seurassa.

Ottelutapahtuman väliaikashow'ssa esiintyi vuosien keikkatauolta palannut Rihanna.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe