Karhu Basket suvereenisti koripallomestaruuteen ennätysyleisön edessä

Mestaruus on Karhu Basketille seurahistorian kolmas. LEHTIKUVA / Ville Vuorinen
Mestaruus on Karhu Basketille seurahistorian kolmas. LEHTIKUVA / Ville Vuorinen
  • STT
Jaa artikkeli

Kauhajoen Karhu Basket palasi koripallomestariksi, kun miesten Korisliigan voittajalle annettavaa Pantteripatsasta vuosi sitten nostellut Salon Vilpas jäi jyrän alle 5. finaalissa Kauhajoella. Karhu Basket otti mestaruuden voitoin 4–1 höykytettyään vieraansa ennätysyleisönsä (1  723) edessä pistein 90–67.

Mestaruus on Karhu Basketille seurahistorian kolmas, ja kaikki tittelit ovat tulleet neljän viime kauden aikana.

Ottelu oli tasaisissa lukemissa vielä avauspuoliajan jälkeen Karhu Basketin johtaessa 39–38. Kolmannella neljänneksellä kotijoukkue kuitenkin karkasi kasvattaen eron 13 pisteeseen, ja neljännellä jaksolla jyräys jatkui eron paisuttua lopulta murskaavaksi.

Karhu Basketin kärkimies ratkaisevaksi jääneessä finaalissa oli 25 pistettä takonut Cameron Jones, joka ratkaisi edellispelin Salossa viimehetken korillaan. Jones nimettiin finaalisarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Simeon Carter täydensi 16 pisteellään, Severi Kaukiainen teki mestareille 15 pistettä. Vilppaan pistekärki oli 13 pistettä tehnyt Jeremiah Wood.

–  Olemme valmistautuneet koko kauden voittamaan tämän mestaruuden. Monella tapaa kaikki tähdet ovat olleet meille kohdillaan, ja tämä oli meidän vuotemme alusta asti. Tänään jaksoimme painaa loppuun saakka, ja sen ansiosta alkoi tulla helppoja koreja, mutta Vilpas olisi ihan hyvin voinut vielä nousta. 4–1-tuloksesta huolimatta tämä oli todella tiukka sarja, Karhu Basketin päävalmentaja Janne Koskimies iloitsi Ruutu-kanavan haastattelussa.

–  En tiedä, loppuiko meiltä bensa, mutta osittain ainakin järki loppui, kun johto vähän kasvoi ja tuli hätä. Kauden paras joukkue voitti tänään Suomen mestaruuden. Onnittelut Karhu Basketille, joka toteutti toista finaalipeliä lukuun ottamatta kaikissa kohtaamisissa omaa pelitapaansa niin hyvin kuin ovat koskaan toteuttaneet, Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen totesi Ruudun haastattelussa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje