Kerttu Niskanen lähtee kärkikolmikossa Tour de Skin finaaliin – yhteislähtö ahtaaseen Alpe Cermisin loppunousun siirtymään arveluttaa

Kerttu Niskanen lähtee Tour De Skin päätöspäivään kokonaiskilpailun kolmannelta sijalta. LEHTIKUVA / AFP
Kerttu Niskanen lähtee Tour De Skin päätöspäivään kokonaiskilpailun kolmannelta sijalta. LEHTIKUVA / AFP

Maastohiihdon Tour de Ski päättyy tänään Italian Val di Fiemmessä vapaan hiihtotavan 10 kilometrin yhteislähtökilpailuihin.

Kerttu Niskanen lähtee päätöspäivään kokonaiskilpailun kolmannelta sijalta. Hän on jäänyt minuutin ja 37 sekuntia kiertuetta johtavasta Ruotsin Frida Karlssonista ja 25 sekuntia Norjan Tiril Udnes Wengistä.

Kiertueen viimeinen kilpailu huipentuu ankaraan loppunousuun Alpe Cermisin rinteillä. Kiertueen finaali hiihdettiin aiemmin takaa-ajona kokonaiskilpailun mukaisin eroin, mutta nykyisin yhteislähtönä.

–  Olisin lähtenyt viimeiseen kilpailuun mieluummin vanhan systeemin mukaan kokonaiskilpailun eroilla, Niskanen kertoi lauantaina Ylen haastattelussa.

–  Alku mennään varmasti yhtenä letkana. Siirtymä loppunousuun on kapea, joten täytyy toivoa, että välineet pysyvät siinä ehjinä.

Anne Kyllönen on kokonaistilanteessa 14:ntenä.

–  Tosi kiva matka, Alpe Cermis. Yleensä se on mennyt minulta ihan hyvin, Kyllönen pohdiskeli äänitallenteellaan kiertueen finaalia lauantain yhteislähtökilpailun jälkeen.

–  Toivottavasti tästä vielä palautuisi ja saisi hyvin energiaa kroppaan.

Naisten kilpailu alkaa kello 12 Suomen aikaa ja miesten kilpailu kello https://13.45.

Norjan Johannes Hösflot Kläbo on voittanut Tour de Skin kuusi ensimmäistä kilpailua. Hän johtaa miesten kilpailua yli minuutilla. Perttu Hyvärinen on sijalla 20 ja Markus Vuorela sijalla 29.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe