Koripallotähti Brittney Griner tuomittiin yhdeksän vuoden vankeuteen Venäjällä

Grineria pidetään yhtenä maailman parhaista naiskoripalloilijoista. LEHTIKUVA/AFP
Grineria pidetään yhtenä maailman parhaista naiskoripalloilijoista. LEHTIKUVA/AFP
Jaa artikkeli

Yhdysvaltalainen koripallotähti Brittney Griner on tuomittu Venäjällä yhdeksän vuoden vankeuteen huumeiden salakuljetuksesta ja hallussapidosta. Tuomari Anna Sotnikova määräsi 31-vuotiaalle Grinerille maksettavaksi myös miljoonan ruplan (noin 16  000 euron) sakon.

Griner oli aiemmin tunnustanut syyllisyytensä huumerikokseen ja myönsi virheensä myös torstaina himkiläisessä tuomioistuimessa Moskovan ulkopuolella.

–  Tein rehellisen virheen ja toivon, että päätöksenne ei päätä elämääni täällä. Haluan oikeuden ymmärtävän, että kyse oli vilpittömästä virheestä, jonka tein kiireessä ja stressissä, kun yritin päästä takaisin joukkueeni luokse, Griner sanoi torstaina.

Yhdysvaltalaispelaaja pidätettiin helmikuussa Moskovan lentokentällä, kun hänen matkatavaroistaan löytyi kannabisöljyä sisältäviä sähkötupakan patruunoita. Pidätys tapahtui vain muutamia päiviä sen jälkeen, kun Venäjä oli aloittanut hyökkäyssodan Ukrainassa.

Grineria pidetään yhtenä maailman parhaista naiskoripalloilijoista. Kaksinkertainen olympiavoittaja on edustanut Venäjällä Jekaterinburgin joukkuetta ja Pohjois-Amerikan WNBA-liigassa Phoenix Mercurya.

Grinerin tapaus on herättänyt spekulaatioita mahdollisesta vankienvaihdosta Yhdysvaltain ja Venäjän välillä. Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken kertoi tehneensä viime viikolla ehdotuksen Grinerin sekä vakoilusta syytetyn entisen merijalkaväen sotilaan Paul Whelanin vapauttamisesta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje