Kotimaan kaukaloihin palaava Jokerit sai Mestiksen sarjapaikan – lisenssirima vielä ylitettävänä

Helsinkiläinen Jokerit on saanut Mestis-sarjapaikan jääkiekon miesten toiselle kotimaiselle sarjaportaalle ehdollisena kaudeksi 2023–24. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa
Helsinkiläinen Jokerit on saanut Mestis-sarjapaikan jääkiekon miesten toiselle kotimaiselle sarjaportaalle ehdollisena kaudeksi 2023–24. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

Helsinkiläinen Jokerit on saanut Mestis-sarjapaikan jääkiekon miesten toiselle sarjaportaalle ehdollisena kaudeksi 2023–24.

Viime viikolla hakemuksen Mestikseen jättäneen Jokerien sarjapaikka sinetöityi tiistaina, kun Jääkiekkoliiton hallitus päätti asiasta kokouksessaan. Jokerien täytyy sarjapaikan hyväksymisen jälkeen vielä anoa lisenssiä Mestikseen maaliskuun loppuun mennessä.

Jääkiekkoliitto edellyttää, että yhtiö toteuttaa omistusjärjestelyt sekä pääomituksen hakemuksessaan kuvaamallaan tavalla 31. maaliskuuta mennessä. Pelatakseen Mestiksessä ensi kaudella Jokerien tulee täyttää sarjapaikkaan liittyvien ehtojen lisäksi Mestis-lisenssissä määritellyt ehdot.

Liittohallituksen päätös oli puheenjohtaja Harri Nummelan mukaan helppo.

– Jokerit esitteli meille selkeän suunnitelman ja antoi selkeän vastauksen, ketkä tulevat omistamaan seuran ja kuinka he hoitavat pääomituksen, Nummela kertoi STT:lle.

Mestiksen lisenssikomitean päätös sarjapaikasta tulee huhtikuussa.

Liittohallitus päätti, että aiemmin tehty päätös Mestiksen joukkuemäärän pienentämisestä perutaan. Jokerien myötä Mestiksessä pelaisi ensi kaudella 14 joukkuetta.

Keravasta kotipesä

Team Jokerit Oy lähestyi Jääkiekkoliittoa Mestis-hakemuksella jo tammikuussa, mutta veti viime hetkellä hakemuksensa takaisin.

Jokerit tiedotti tiistaina, että sen Mestis-kauden kotihalli on Keravan jäähalli, jonka kapasiteetti on noin 1 500 katsojaa. Osa peleistä on Helsingin jäähallissa, joka oli Jokereille HIFK:n lailla kotihalli vuoteen 1997.

– Olemme kiitollisia Keravan kaupungille ja sen johdolle tästä mahdollisuudesta, Jokerien paluuhanketta vetävä Jarmo Koskinen kehui tiedotteessa.

Jokerien entisen kotihallin ovet Helsingin Ilmalassa ovat toistaiseksi säpissä hallin venäläisomistuksen vuoksi.

– Alustavana tavoitteenamme on pelata Helsingin jäähallissa 4–10 ottelua. Kaudella 2024–25 Jokerien pelipaikka on Helsinki, ja jatkamme kevään aikana selvitystyötä ensisijaisesti Helsinki-hallin ja toissijaisesti Helsingin jäähallin käyttömahdollisuuksista, Koskinen lisäsi.

Taustayhtiö lähtee puhtaalta pöydältä

Jokerit tiedotti viime viikolla uudesta taustayhtiöstään, jonka tuella helsinkiläisseura tähyää Suomessa takaisin aina pääsarjatasolle Liigaan saakka. Taustayhtiössä ovat mukana muiden muassa Jokereissa jossain vaiheessa uraansa pelanneet NHL-kiekkoilijat Ossi Väänänen, Teuvo Teräväinen ja Esa Lindell.

Seuran taustayhtiöön kuuluvat henkilöt ovat vakuuttaneet, ettei Jokereilla ole enää minkäänlaista kytkentää KHL:ään, kiekkolystin maksaviin oligarkkeihin ja hyökkäyssotaa käyvään Venäjään.

Entinen jokerikapteeni Väänänen seuraa edustusjoukkueen rakentamista mielenkiinnolla.

– Mestis-joukkueen perusta valetaan minulle laadukkaan Jokerien junioriorganisaation vahvalle pohjalle. Omien juniorien lisäksi haemme mukaan myös sopivia vahvistuksia. Urheilullinen tavoitteemme on pelata heti Mestiksen kärkikahinoissa jo kaudella 2023–24, Väänänen kommentoi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe