Kritisoitu Qatarin MM-turnaus alkaa isäntämaan ja Ecuadorin kohtaamisella

Ecuadorin maalivahti Hernan Galindez potki palloa harjoituksissa Dohassa lauantaina. LEHTIKUVA/AFP
Ecuadorin maalivahti Hernan Galindez potki palloa harjoituksissa Dohassa lauantaina. LEHTIKUVA/AFP

Jalkapallon miesten MM-lopputurnaus alkaa tänään Qatarissa isäntämaan ja Ecuadorin välisellä A-lohkon ottelulla. Ottelu alkaa al-Khorissa Suomen aikaa kello 18. Ilman karsintoja kisoihin päässyt Qatar pelaa ensimmäistä kertaa miesten MM-lopputurnauksessa. Ecuadorille lopputurnauspaikka on kautta aikain neljäs.

Qatar ja Ecuador pelaavat samassa lohkossa Senegalin ja Hollannin kanssa.

Espanjalaisen Felix Sanchezin valmentamasta Qatarin joukkueesta ei suuria tähtiä löydy. MM-miehistöstä iso osa edustaa seurajoukkuetasolla kotimaansa al-Saddia. Ecuadorin nimekkäimpiä pelaajia ovat Fenerbahcen Enner Valencia ja Brightonin Pervis Estupinan sekä Moises Caicedo.

Turnausta on kritisoitu muun muassa Qatarin heikon ihmisoikeustilanteen, MM-projekteissa työskentelevien siirtotyöläisten surkeiden olojen, valtavien kisakustannusten ja lopputurnauksen ajankohdan takia. Lisäksi turnauksen myöntämiseen Qatarille on liitetty vahvoja lahjusväitteitä.

Qatarin MM-kisoissa pelaa 32 maata, jotka on jaettu kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon. Turnaus pelataan kahdeksalla stadionilla, joista seitsemän on uusia ja yksi kunnostettu.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje