Kouvolan pahat pojat keksivät tekemistä Liigan kurinpidolle

Kanadalaispuolustaja Charle-Edouard D'Astous asetettiin väliaikaiseen pelikieltoon. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Kanadalaispuolustaja Charle-Edouard D'Astous asetettiin väliaikaiseen pelikieltoon. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Jääkiekkoliigassa pelaavan KooKoon kanadalaispuolustaja Charle-Edouard D'Astous sai pelikiellon perjantaina Mikkelissä pelatun Jukurit–KooKoo-ottelun tapahtumien johdosta. Hän taklasi varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Jukurien Ondrej Kovarcikia.

Liigan verkkosivujen mukaan tilannehuone katsoi kyseisen tilanteen ja päävideotuomari asetti teon kurinpitokäsittelyyn. Kurinpitodelegaatio arvioi tilanteen polvitaklaukseksi ja rangaistavaksi teoksi, mutta määräsi pelikiellon väliaikaisena kurinpitokäsittelyn ajaksi, koska kouvolalaisjoukkueella oli ottelu myös lauantaina.

Perjantai-illassa läikkyi muutenkin ennen kuin Jukurit sinetöi 4–1-voiton. KooKoon puolustaja Juho Rautanen huitoi toisen erän loppusekunneilla mailallaan Jukurien Oliver Larsenia mailaan ja oikeaan käteen. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta, mutta tapaus eteni Liigan kurinpitokäsittelyyn.

Kurinpitodelegaatio arvioi Liigan verkkosivuilla, ettei huitominen ollut erityisen voimakas eikä niin sanottu kirvesisku ylhäältä alas, joten Rautanen välttyi pelikiellolta.

Larsen loukkaantui tilanteessa, eikä häntä merkattu Jukurien kokoonpanoon lauantaina, jolloin mikkeliläisjoukkue matkusti JYPin vieraaksi Jyväskylään.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje